Daržovių apkepas

Ingredientai: Žiediniai kopūstai - 700 gramai, Morkos - 2 vienetai, žalieji žirneliai - 120 gramai, Raudona paprika - 1 vienetas, Kiaušiniai - 5 vienetai, Sūris - 150 gramai, Miltai - 3 valgomieji šaukštai.

Kopūstą nuplaukite ir išskirtykite žiedynais. Morkas nuskuskite ir 4 minutes patroškinkite pasūdytame vandenyje, sudėkite kopūstus ir troškinkite dar tiek pat. Tada viską smulkiai supjaustykite. Pašalinkite iš paprikos sėklas, papriką supjaustykite. Baltymus atskirkite nuo trynių, išplakite su trupučiu druskos iki standžių putų. Atskirai išplakite trynius su druska ir pipirais. Daržoves užpilkite trynių mase, sudėkite žirnelius, miltus ir 100 g tarkuoto sūrio. Atsargiai įmaišykite baltymus. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Daržovių masę sudėkite į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą, išlyginkite, pabarstykite likusiu sūriu ir kepkite apie 45 minutes.

Susiję straipsniai

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.

Kaip pasigaminti naminius ledus be ledų gaminimo aparato?

Dalinamės paprastu metodu, kaip sušaldyti puikiausius ledus be ledų gaminimo aparato. Jums tereikės kepimo formos ir plakimo šluotelės.