Drėgni moliūgų keksiukai

Ingredientai: Miltai - 250 gramų, Rudasis cukrus - 6 valgomieji šaukštai, Druska - 1 žiupsnelis, Kepimo milteliai - 0.5 arbatinio šaukštelio, Cinamonas - 0.5 arbatinio šaukštelio, Moliūgų tyrė - 1 stiklinė, Kefyras - 100 mililitrų, Medus - 3 valgomieji ša.

Visų pirma, reikės pasiruošti moliūgų tyrės. Tai padaryti labai paprasta. Moliūgą nulupkite, pašalinkite sėklas, supjaustykite kubeliais, juos suberkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje iki kol suminkštės (apie 20 min., tačiau kepimo laikas priklauso nuo moliūgo rūšies, kubelių dydžio). Minkštus kubelius sutrinkite maisto smulkintuvu arba per sietelį. Ši tyrė labai tinka kepiniams, suteikia jiems drėgnumo ir gražią spalvą. Ją galima sumaišyti su kitomis virtomis daržovės, vėl pertrinti, pridėti prieskonių, įpilti grietinėlės ir valgyti trintą moliūgų sriubą. Šios tyrės taip pat galima įdėti į košes. Gaminame keksiukus. Inde sumaišykite visus sausus ingredientus - miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius, cinamoną. Atskirame inde gerai išplakite visus šlapius ingredientus - moliūgų tyrę, kefyrą, medų, aliejų, kiaušinius. Šį mišinį sumaišykite su miltų mišiniu, gerai išmaišykite. Tešlą dėkite į keksiukų formeles, bet neprikraukite iki viršaus, nes keksiukai pakils. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Labai kvapnūs, skanūs ir gražūs, saikingai saldūs, tikrai rudeniški keksiukai. Kepant į tešlą papildomai galima įmaišyti daugiau prieskonių (tiks mišinys meduoliams), džiovintų vaisių, uogų, cukatų, riešutų, šokolado gabaliukų.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.