Grikių ir faršo kukuliai daržovių padaže
Ingredientai: Grikiai - 1.5 stiklinės, Faršas - 600 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Kiaušinis - 1 vienetas, Majonezas - 1 valgomasis šaukštas, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Svogūnas - 1 vienetas, Morka - 1 vienetas, Paprika - 2 vienetai, Pomidorų pasta - .
Kukulių gaminimas. Grikius gerai perplaukite ir išvirkite. Taip pat galite tiesiog užpilti verdančiu vandeniu, uždengti ir valandėlei palikti (galima palikti ir pernakt) - grikiai išbrinks ir bus tinkami naudoti. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepinkite aliejuje iki kol gražiai apskrus. Grikius sumaišykite su faršu (galite naudoti įvairų faršą arba jo mišinius, tinka tiek kiauliena, jautiena, tiek ir paukštiena) ir permalkite mėsmale. Į masę sudėkite smulkiai pjaustytą ir aliejuje apkepintą svogūną, kiaušinį, majonezą, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Suformuokite kukuliukus ir juos apkepinkite aliejuje iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus. Troškintų daržovių padažo gaminimas. Svogūną supjaustykite kubeliais, o morką ir paprikas - plonais šiaudeliais. Kubeliais pjaustytą svogūną apkepinkite įkaitintame aliejuje, tuomet sudėkite šiaudeliais pjaustytą morką ir paprikas, keletą minučių pakepinkite. Tuomet 200 ml vandens (galima naudoti sultinį) sumaišykite su pomidorų pasta ir užpilkite ant daržovių, berkite cukraus (jis subalansuos pomidorų pastos suteikiamą rūgštumą), druskos, džiovintų žolelių, viską permaišykite ir keletą minučių patroškinkite. Kukulių troškinimas. Į kepimo indą supilkite daržovių padažą, padarykite duobutes, į jas dėkite kukuliukus. Kepkite iki 180 °С įkaitintoje orkaitėje, 15-20 min. Labai gardus ir kvapnus patiekalas!