Gruzdinti bulvių ir sūrio kroketai

Ingredientai: Bulvės (virtos) - 500 gramų, Sūris - 100 gramų, Kiaušiniai - 2 vienetai, Krakmolas - 3 valgomieji šaukštai, Druska - 1 žiupsnelis, Aliejus - 1 stiklinė.

Bulves sugrūskite, košę sumaišykite su kiaušiniais, smulkiai tarkuotu sūriu, berkite krakmolą, pagardinkite druska (jos gali ir nereikėti, jeigu bulves virėte su druska bei naudojate pakankamai stipraus skonio sūrį). Papildomai galima įdėti įvairių prieskonių, žolelių, kumpio ar kitokios mėsos gabaliukų. Arbatiniu šaukšteliu suformuokite nedidelius kamuoliukus ir skrudinkite įkaitintame aliejuje iki kol dailiai pagels. Kroketus sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius. Kroketus galite tiekti kaip garnyrą ar užkandį.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!