Gruzdinti bulvių ir sūrio kroketai
Ingredientai: Bulvės (virtos) - 500 gramų, Sūris - 100 gramų, Kiaušiniai - 2 vienetai, Krakmolas - 3 valgomieji šaukštai, Druska - 1 žiupsnelis, Aliejus - 1 stiklinė.
Bulves sugrūskite, košę sumaišykite su kiaušiniais, smulkiai tarkuotu sūriu, berkite krakmolą, pagardinkite druska (jos gali ir nereikėti, jeigu bulves virėte su druska bei naudojate pakankamai stipraus skonio sūrį). Papildomai galima įdėti įvairių prieskonių, žolelių, kumpio ar kitokios mėsos gabaliukų. Arbatiniu šaukšteliu suformuokite nedidelius kamuoliukus ir skrudinkite įkaitintame aliejuje iki kol dailiai pagels. Kroketus sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius. Kroketus galite tiekti kaip garnyrą ar užkandį.