Išskirtinai purus japoniškas biskvitas su kreminiu sūriu

Japoniškas biskvitas su kreminiu sūriu NoirChocolate | Shutterstock.com

Japoniškas biskvitas neįtikėtinai purus, tiesiog tirpstantis burnoje. Japoniško biskvito nė nereikia pertepti ar tiekti su papildomais priedais - pakaks trupučio cukraus pudros ir kelių uogelių.

~20 cm kepimo formai Jums reikės:

  • 6 kiaušinių;
  • 200 g kreminio sūrio („Philadelphia“ ar pan.) sūrio;
  • 60 g sviesto;
  • 100 ml pieno;
  • 100 g cukraus;
  • 60 g miltų;
  • 20 g kukurūzų krakmolo;
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • žiupsnelio druskos;
  • kelių lašų vanilės ekstrakto.

Gaminimas:

  1. Kreminį sūrį dėkite į indą, kurį galima kaitinti, užpilkite pienu. Į indą taip pat dėkite sviestą.
  2. Indą statykite ant puodo su verdančiu vandeniu (vadinamoji karšto vandens vonia).
  3. Viską maišykite ir kaitinkite iki vienalytės konsistencijos, apie 5 min. Tuomet nukelkite nuo verdančio vandens ir palikite visiškai atvėsti (palaukite bent 15 min.).
  4. Miltus ir kukurūzų krakmolą persijokite į atskirą indą, išmaišykite. Mišinį įsijokite į indą su kreminio sūrio, pieno ir sviesto mase. Gerai išmaišykite.
  5. Įdėkite tik kiaušinių trynius (baltymų reikės vėliau) ir citrinų sultis. Gerai išmaišykite.
  6. Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki minkštų putų.
  7. Vis perplakant, po truputį, po 2 šaukštus per kartą suberkite cukrų.
  8. Toliau plakite iki standumo.
  9. Plaktus baltymus atsargiai, dalimis įmaišykite į tešlą.
  10. Labai svarbu nepermaišyti, nes sukris. Geriausia baltymus įmaišyti mentele.
  11. Kepimui reikės dviejų kepimo formų. Mažesnė turi tilpti į didesnę. Mažesnę formą ištepkite riebalais (sviestu ar aliejumi), išklokite kepimo popieriumi.
  12. Supilkite tešlą. Mažesnę formą su tešla įstatykite į didesnę formą. Didesnę formą pripildykite vandeniu taip, kad mažesnė forma būtų apsemta iki pusės.
  13. Šią dviejų formų konstrukciją statykite į iki 165°C įkaitintą orkaitę. Kepkite 1 val. 10 min. Iki kol viršus truputį apskrus.
  14. Tuomet išjunkite orkaitę, dureles vos praverkite ir palikite lėtai vėsti orkaitėje dar 1 val. Tuomet jau galima išimti.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.