Išskirtinai purus japoniškas biskvitas su kreminiu sūriu
NoirChocolate | Shutterstock.com
Japoniškas biskvitas neįtikėtinai purus, tiesiog tirpstantis burnoje. Japoniško biskvito nė nereikia pertepti ar tiekti su papildomais priedais - pakaks trupučio cukraus pudros ir kelių uogelių.
~20 cm kepimo formai Jums reikės:
- 6 kiaušinių;
- 200 g kreminio sūrio („Philadelphia“ ar pan.) sūrio;
- 60 g sviesto;
- 100 ml pieno;
- 100 g cukraus;
- 60 g miltų;
- 20 g kukurūzų krakmolo;
- 1 šaukšto citrinos sulčių
- žiupsnelio druskos;
- kelių lašų vanilės ekstrakto.
Gaminimas:
- Kreminį sūrį dėkite į indą, kurį galima kaitinti, užpilkite pienu. Į indą taip pat dėkite sviestą.
- Indą statykite ant puodo su verdančiu vandeniu (vadinamoji karšto vandens vonia).
- Viską maišykite ir kaitinkite iki vienalytės konsistencijos, apie 5 min. Tuomet nukelkite nuo verdančio vandens ir palikite visiškai atvėsti (palaukite bent 15 min.).
- Miltus ir kukurūzų krakmolą persijokite į atskirą indą, išmaišykite. Mišinį įsijokite į indą su kreminio sūrio, pieno ir sviesto mase. Gerai išmaišykite.
- Įdėkite tik kiaušinių trynius (baltymų reikės vėliau) ir citrinų sultis. Gerai išmaišykite.
- Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki minkštų putų.
- Vis perplakant, po truputį, po 2 šaukštus per kartą suberkite cukrų.
- Toliau plakite iki standumo.
- Plaktus baltymus atsargiai, dalimis įmaišykite į tešlą.
- Labai svarbu nepermaišyti, nes sukris. Geriausia baltymus įmaišyti mentele.
- Kepimui reikės dviejų kepimo formų. Mažesnė turi tilpti į didesnę. Mažesnę formą ištepkite riebalais (sviestu ar aliejumi), išklokite kepimo popieriumi.
- Supilkite tešlą. Mažesnę formą su tešla įstatykite į didesnę formą. Didesnę formą pripildykite vandeniu taip, kad mažesnė forma būtų apsemta iki pusės.
- Šią dviejų formų konstrukciją statykite į iki 165°C įkaitintą orkaitę. Kepkite 1 val. 10 min. Iki kol viršus truputį apskrus.
- Tuomet išjunkite orkaitę, dureles vos praverkite ir palikite lėtai vėsti orkaitėje dar 1 val. Tuomet jau galima išimti.