Alpių bulvinis blynas su sūriu
from my point of view | Shutterstock.com
Tradiciškai šis blynas rösti tiekiamas prie sriubų arba troškinių. Šie blynai valgomi Šveicarijos ir Italijos Alpėse, ypač šaltuoju metu, kuomet norisi karšto ir kiek riebesnio maisto.
Jums reikės:
- 300 g bulvių;
- 250 g fermentinio arba puskiečio sūrio;
- 1 svogūno;
- pagal skonį druskos, pipirų;
- aliejaus kepimui.
Gaminimas:
- Bulves nuskuskite ir stambiai sutarkuokite.
- Sūrį sutarkuokite.
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ar kubeliais, sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi, pakepinkite minutę.
- Tuomet sudėkite bulves, pagardinkite druska, pipirais ir maišant pakepinkite 5-10 min. iki kol bulvės pagels, bus truputį traškios.
- Sudėkite sutarkuotą sūrį (tradiciškai naudojamas Montasio sūris), gerai išmaišykite.
- Mentele perbraukite keptuvės kraštus, suformuokite gražų, didelį blyną. Sumažinkite kaitrą ir nejudindami, nemaišykite palikite kepti 5 min.
- Tuomet ant viršaus užvožkite keptuvės dydžio lėkštę, atsargiai apverskite blyną ir nuo lėkštės jį grąžinkite į keptuvę (prieš tai buvęs blyno viršus dabar turi būti ant dugno).
- Apverstą blyną kepkite dar 5 min.
- Iškeptą blyną atsargiai iš keptuvės įstumkite į lėkštę, porą minučių palaukite ir blyną supjaustykite kaip pyragą, į 6 dalis.
- Nedelsiant patiekite. Labai skanus ir sotus užkandis.