Alpių bulvinis blynas su sūriu

Tradiciškai šis blynas rösti tiekiamas prie sriubų arba troškinių. Šie blynai valgomi Šveicarijos ir Italijos Alpėse, ypač šaltuoju metu, kuomet norisi karšto ir kiek riebesnio maisto.
Jums reikės:
- 300 g bulvių;
- 250 g fermentinio arba puskiečio sūrio;
- 1 svogūno;
- pagal skonį druskos, pipirų;
- aliejaus kepimui.
Gaminimas:
- Bulves nuskuskite ir stambiai sutarkuokite.
- Sūrį sutarkuokite.
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ar kubeliais, sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi, pakepinkite minutę.
- Tuomet sudėkite bulves, pagardinkite druska, pipirais ir maišant pakepinkite 5-10 min. iki kol bulvės pagels, bus truputį traškios.
- Sudėkite sutarkuotą sūrį (tradiciškai naudojamas Montasio sūris), gerai išmaišykite.
- Mentele perbraukite keptuvės kraštus, suformuokite gražų, didelį blyną. Sumažinkite kaitrą ir nejudindami, nemaišykite palikite kepti 5 min.
- Tuomet ant viršaus užvožkite keptuvės dydžio lėkštę, atsargiai apverskite blyną ir nuo lėkštės jį grąžinkite į keptuvę (prieš tai buvęs blyno viršus dabar turi būti ant dugno).
- Apverstą blyną kepkite dar 5 min.
- Iškeptą blyną atsargiai iš keptuvės įstumkite į lėkštę, porą minučių palaukite ir blyną supjaustykite kaip pyragą, į 6 dalis.
- Nedelsiant patiekite. Labai skanus ir sotus užkandis.