Jautienos sultinys

Ingredientai: Vanduo - 2.5 litro, Jautiena (su kaulais) - 1 kilogramas, Alyvuogių aliejus - 60 mililitrai, Salierai - 2 vienetai, Morkos - 2 vienetai, Svogūnas - 1 vienetas, Druska - 1 arbatinis šaukštelis, Pipirai - 0.5 arbatinio šaukštelio.

Mėsą nuplaukite, išdėliokite ant skardos ir apipilkite alyvuogių aliejumi. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą, kol mėsa pasidengs plutele, tada sudėkite į didelį puodą. Supjaustykite stambiais gabaliukais salierą, morkas nuskuskite ir supjaustykite šiaudeliais, svogūną - kubeliais. Sudėkite daržoves į puodą, užpilkite filtruotu vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies apie 4 valandas. Išgriebkite mėsą, atskirkite nuo kaulų. Kaulus ir daržoves išmeskite, sultinį nukoškite per marlę arba sietelį ir atvėsinkite. Nugriebkite riebalus. Sriuba turi pastovėti parą, tada į lėkštes išdėliojama mėsa, ant viršaus užpilamas sultinys, papuošiama smulkintais žalumynais.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.