Jautienos sultinys

Ingredientai: Vanduo - 2.5 litro, Jautiena (su kaulais) - 1 kilogramas, Alyvuogių aliejus - 60 mililitrai, Salierai - 2 vienetai, Morkos - 2 vienetai, Svogūnas - 1 vienetas, Druska - 1 arbatinis šaukštelis, Pipirai - 0.5 arbatinio šaukštelio.

Mėsą nuplaukite, išdėliokite ant skardos ir apipilkite alyvuogių aliejumi. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą, kol mėsa pasidengs plutele, tada sudėkite į didelį puodą. Supjaustykite stambiais gabaliukais salierą, morkas nuskuskite ir supjaustykite šiaudeliais, svogūną - kubeliais. Sudėkite daržoves į puodą, užpilkite filtruotu vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies apie 4 valandas. Išgriebkite mėsą, atskirkite nuo kaulų. Kaulus ir daržoves išmeskite, sultinį nukoškite per marlę arba sietelį ir atvėsinkite. Nugriebkite riebalus. Sriuba turi pastovėti parą, tada į lėkštes išdėliojama mėsa, ant viršaus užpilamas sultinys, papuošiama smulkintais žalumynais.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.