Jautienos sultinys
Ingredientai: Vanduo - 2.5 litro, Jautiena (su kaulais) - 1 kilogramas, Alyvuogių aliejus - 60 mililitrai, Salierai - 2 vienetai, Morkos - 2 vienetai, Svogūnas - 1 vienetas, Druska - 1 arbatinis šaukštelis, Pipirai - 0.5 arbatinio šaukštelio.
Mėsą nuplaukite, išdėliokite ant skardos ir apipilkite alyvuogių aliejumi. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą, kol mėsa pasidengs plutele, tada sudėkite į didelį puodą. Supjaustykite stambiais gabaliukais salierą, morkas nuskuskite ir supjaustykite šiaudeliais, svogūną - kubeliais. Sudėkite daržoves į puodą, užpilkite filtruotu vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies apie 4 valandas. Išgriebkite mėsą, atskirkite nuo kaulų. Kaulus ir daržoves išmeskite, sultinį nukoškite per marlę arba sietelį ir atvėsinkite. Nugriebkite riebalus. Sriuba turi pastovėti parą, tada į lėkštes išdėliojama mėsa, ant viršaus užpilamas sultinys, papuošiama smulkintais žalumynais.