Jogurte marinuotų pievagrybių iešmeliai

Ingredientai: Pievagrybiai - 400 gramų, Jogurtas - 200 mililitrų, Citrinų sultys - 1 valgomasis šaukštas, Aliejus - 1 valgomasis šaukštas, Česnakas - 3 skiltelės, Sutarkuotas imbieras - 1 arbatinis šaukštelis, Druska, pipirai, čili, žolelės - 1 žiupsnelis.

Grybus gerai nuplaukite šiek tiek pavalykite. Marinatui sumaišykite jogurtą (galima pakeisti kefyru), citrinų sultis, įberkite druskos, sudėkite smulkiai sukapotą ar spaustuku perspaustą česnaką, sutarkuotą imbierą, aliejų, suberkite visus prieskonius. Žinoma, galima naudoti ir kitus prieskonius, prieskonines žoleles. Išmaišykite. Grybus sumaišykite su marinatu, indą uždenkite maistine plėvele ir pernakt marinuokite šaldytuve. Taip pat galima 2 valandas marinuoti kambario temperatūroje. Medinius iešmelius 30 min. pamirkykite vandenyje. Ant jų suverkite grybus. Kepkite virš karštų žarijų iki kol apskrus. Arba kepkite iki 220°С įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. (kepant kartais apverskite). Tinka patiekti su jogurtiniu padažu. Tirštą jogurtą išmaišykite su trintais česnakais, smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais. Tinka ir kaip garnyras prie šašlykų.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.