Kalėdinės salotos su burokėliais, apelsinais ir feta
Elena Hramova | Shutterstock.com
Šiose salotose puikiai dera burokėlių ir apelsinų saldumas, fetos sūrio sūrumas ir riešutų traškumas, o Kalėdų vainiko forma atrodo ypač puošniai.
Šios salotos labai tiks prie paukštienos patiekalų (ypač prie antienos), tad jeigu Kalėdoms kepsite paukštį, būtinai patiekite ir šių salotų.
Jums reikės:
- 2 burokėlių;
- 2 apelsinų
- 100 g feta sūrio (galima naudoti ožkų sūrį);
- 50 g pekano arba graikinių riešutų (galima pakeisti migdolų drožlėmis, saulėgrąžomis, moliūgų sėklomis);
- 100 g salotų lapų;
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 1 šaukšto apelsinų sulčių;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
- Burokėlius, visų pirma, išvirkite su lupena. Dar skaniau būtų kepti orkatėje - tuomet neluptus burokėlius lengvai aptrinkite aliejumi, apvyniokite folija ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 min.
- Burokėlius atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite riekelėmis.
- Apelsinus supjaustykite riekelėmis, nuimkite žievelę.
- Dalį riešutų palikite nesmulkintus, dalį kiek pasmulkinkite. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje 2-3 min., atvėsinkite.
- Salotų lapus lėkštėje išdėliokite vainiko forma, ant jų dėkite burokėlius, apelsinus, sūrį, riešutus.
-
Aliejų sumaišykite su apelsinų sultimis, druska, pipirais ir šiuo padažu apšlakstykite salotas.