Kalėdinės salotos su burokėliais, apelsinais ir feta

Kalėdinės salotos su burokėliais, apelsinais ir feta Elena Hramova | Shutterstock.com

Šiose salotose puikiai dera burokėlių ir apelsinų saldumas, fetos sūrio sūrumas ir riešutų traškumas, o Kalėdų vainiko forma atrodo ypač puošniai.

Šios salotos labai tiks prie paukštienos patiekalų (ypač prie antienos), tad jeigu Kalėdoms kepsite paukštį, būtinai patiekite ir šių salotų.

Jums reikės:

  • 2 burokėlių;
  • 2 apelsinų
  • 100 g feta sūrio (galima naudoti ožkų sūrį);
  • 50 g pekano arba graikinių riešutų (galima pakeisti migdolų drožlėmis, saulėgrąžomis, moliūgų sėklomis);
  • 100 g salotų lapų;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 šaukšto apelsinų sulčių;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Burokėlius, visų pirma, išvirkite su lupena. Dar skaniau būtų kepti orkatėje - tuomet neluptus burokėlius lengvai aptrinkite aliejumi, apvyniokite folija ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 min.
  2. Burokėlius atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite riekelėmis.
  3. Apelsinus supjaustykite riekelėmis, nuimkite žievelę.
  4. Dalį riešutų palikite nesmulkintus, dalį kiek pasmulkinkite. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje 2-3 min., atvėsinkite.
  5. Salotų lapus lėkštėje išdėliokite vainiko forma, ant jų dėkite burokėlius, apelsinus, sūrį, riešutus.
  6. Aliejų sumaišykite su apelsinų sultimis, druska, pipirais ir šiuo padažu apšlakstykite salotas.
     

Susiję straipsniai

Kalėdinis meduolis (piernik)

Kalėdinis meduolis su prieskoniais, vadinamas piernik, yra lenkiškas Kalėdų gardėsis, kuris populiarus ir mėgiamas visame pasaulyje.

Kalėdinis karštas šokoladas su cinamonu

Puodelis cinamonu kvepiančio karšto šokolado sukurs ypatingą šventinę nuotaiką bei suteiks jaukumo (ir ne tik per Kalėdas)!

Mišrainė su silke „Kalėdinis vainikas“

Tradicinę „Silkę pataluose“ per Kalėdas galima patiekti ir šventiškiau. Iš įprastos mišrainės suformuokite vainiką ir jį papuoškite.