Kalėdinis karštas šokoladas su cinamonu

Kalėdinis karštas šokoladas su cinamonu Fattyplace | Shutterstock.com

Puodelis cinamonu kvepiančio karšto šokolado sukurs ypatingą šventinę nuotaiką bei suteiks jaukumo (ir ne tik per Kalėdas)!

Jums reikės:

  • 500 ml pieno (galima naudoti tiek karvės pieną, tiek ir augalinius gėrimus, pavyzdžiui, avižų, kokosų, migdolų ir kt.);
  • 100 g juodojo šokolado;
  • 2 šaukštų karčios, tikros kakavos;
  • 2 šaukštų (arba pagal skonį) cukraus;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
  • žiupsnelio cinamono;
  • žiupsnelio kitų prieskonių: kardamono, gvazdikėlių (nebūtina);
  • žiupsnelio druskos.

Patiekimui:

  • plaktos grietinėlės;
  • zefyrų;
  • tarkuoto šokolado;
  • cinamono lazdelės ar kitų priedų.

Gaminimas:

  1. Puode kaitinkite pieną (ar augalinį gėrimą), bet neužvirkite.
  2. Į karštą pieną suberkite kakavą, cukrų, vanilinį cukrų, druską, prieskonius. Kelias minutes maišydami kaitinkite.
  3. Į pieną suberkite nedideliais gabaliukais sulaužytą šokoladą, maišydami ištirpinkite.
  4. Patiekite su plakta grietinėle ar kitais priedais.

Susiję straipsniai

Kalėdinis meduolis (piernik)

Kalėdinis meduolis su prieskoniais, vadinamas piernik, yra lenkiškas Kalėdų gardėsis, kuris populiarus ir mėgiamas visame pasaulyje.

Mišrainė su silke „Kalėdinis vainikas“

Tradicinę „Silkę pataluose“ per Kalėdas galima patiekti ir šventiškiau. Iš įprastos mišrainės suformuokite vainiką ir jį papuoškite.

Kalėdinės salotos su burokėliais, apelsinais ir feta

Šiose salotose puikiai dera burokėlių ir apelsinų saldumas, fetos sūrio sūrumas ir riešutų traškumas, o Kalėdų vainiko forma atrodo ypač puošniai.