Kalėdinis karštas šokoladas su cinamonu
Fattyplace | Shutterstock.com
Puodelis cinamonu kvepiančio karšto šokolado sukurs ypatingą šventinę nuotaiką bei suteiks jaukumo (ir ne tik per Kalėdas)!
Jums reikės:
- 500 ml pieno (galima naudoti tiek karvės pieną, tiek ir augalinius gėrimus, pavyzdžiui, avižų, kokosų, migdolų ir kt.);
- 100 g juodojo šokolado;
- 2 šaukštų karčios, tikros kakavos;
- 2 šaukštų (arba pagal skonį) cukraus;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
- žiupsnelio cinamono;
- žiupsnelio kitų prieskonių: kardamono, gvazdikėlių (nebūtina);
- žiupsnelio druskos.
Patiekimui:
- plaktos grietinėlės;
- zefyrų;
- tarkuoto šokolado;
- cinamono lazdelės ar kitų priedų.
Gaminimas:
- Puode kaitinkite pieną (ar augalinį gėrimą), bet neužvirkite.
- Į karštą pieną suberkite kakavą, cukrų, vanilinį cukrų, druską, prieskonius. Kelias minutes maišydami kaitinkite.
- Į pieną suberkite nedideliais gabaliukais sulaužytą šokoladą, maišydami ištirpinkite.
- Patiekite su plakta grietinėle ar kitais priedais.