Keptas lavašas su kiaušiniu ir sūriu

Ingredientai: Lavašo lapas - 1 vienetas, Kiaušinis - 1 vienetas.

Lavašo gabaliukas turėtų atitikti keptuvės, kurioje kepsite, dydį. Į gilų dubenį įpilkite šiek tiek pasūdyto geriamo vandens. Sūrį sutarkuokite (burokine tarka). Keptuvėje ant vidutinės ugnies išlydykite sviestą. Sūriame vandenyje pamirkykite lavašą, nulašinkite vandens perteklių ir dėkite drėgną lavašą į keptuvę. Apatinė lavašo pusė turi gražiai paskrusti. Išmuškite kiaušinį ant lavašo ir tolygiai paskirstykite su šakute. Kiaušinio baltymas turi šiek tiek sustandėti (pasidaryti baltesnis). Tuomet ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio (sūris prilips prie pusiau iškepusio kiaušinio). Atsargiai paverskite lavašą ir kepinkite sūrį. Kai sūris išsilydis ir kiaušinis iškeps, nuimkite keptuvę nuo ugnies ir susukite lavašą norima forma. Apibarstykite smulkintomis žolelėmis.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.