Keptas lavašas su kiaušiniu ir sūriu
Ingredientai: Lavašo lapas - 1 vienetas, Kiaušinis - 1 vienetas.
Lavašo gabaliukas turėtų atitikti keptuvės, kurioje kepsite, dydį. Į gilų dubenį įpilkite šiek tiek pasūdyto geriamo vandens. Sūrį sutarkuokite (burokine tarka). Keptuvėje ant vidutinės ugnies išlydykite sviestą. Sūriame vandenyje pamirkykite lavašą, nulašinkite vandens perteklių ir dėkite drėgną lavašą į keptuvę. Apatinė lavašo pusė turi gražiai paskrusti. Išmuškite kiaušinį ant lavašo ir tolygiai paskirstykite su šakute. Kiaušinio baltymas turi šiek tiek sustandėti (pasidaryti baltesnis). Tuomet ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio (sūris prilips prie pusiau iškepusio kiaušinio). Atsargiai paverskite lavašą ir kepinkite sūrį. Kai sūris išsilydis ir kiaušinis iškeps, nuimkite keptuvę nuo ugnies ir susukite lavašą norima forma. Apibarstykite smulkintomis žolelėmis.