Keptas žiedinis kopūstas su faršu ir sūriu
Ingredientai: Kalafioras - 1 vienetas, Faršas (tinka įvairus) - 400 gramų, Svogūnas - 1 vienetas, Druska, pipirai, mėgstami prieskoniai - 1 žiupsnelis, Česnakas - 2 skiltelės, Majonezas - 50 gramų, Džiūvėsėliai - 2 valgomieji šaukštai, Sūris - 100 gramų, .
Nuo žiedinio kopūsto nuimkite lapus, išpjaukite keletą žiedynų, kad liktų tuščios erdvės. Kopūstą įdėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir pavirkite 5-10 min. Ištraukite ir palikite truputį atvėsti. Paruoškite faršą. Faršą sumaišykite su labai smulkiai sukapotu svogūnu, pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniais. Majonezą sumaišykite su sutrintu česnaku. Kopūstą apdėliokite faršu, jo prikiškite į tarpelius. Tuomet aptepkite česnakiniu majonezu, pabarstykite džiūvėsiais. Dėkite į aliejumi pateptą skardą. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Tuomet kopūstą ištraukite, apiberkite tarkuotu sūriu ir grąžinkite į orkaitę, kad išsilydytų ir truputį apskrustų sūris. Originalus ir ganėtinai greitai paruošiamas patiekalas. Valgykite su gaiviomis salotomis.