Keptas žiedinis kopūstas su faršu ir sūriu

Ingredientai: Kalafioras - 1 vienetas, Faršas (tinka įvairus) - 400 gramų, Svogūnas - 1 vienetas, Druska, pipirai, mėgstami prieskoniai - 1 žiupsnelis, Česnakas - 2 skiltelės, Majonezas - 50 gramų, Džiūvėsėliai - 2 valgomieji šaukštai, Sūris - 100 gramų, .

Nuo žiedinio kopūsto nuimkite lapus, išpjaukite keletą žiedynų, kad liktų tuščios erdvės. Kopūstą įdėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir pavirkite 5-10 min. Ištraukite ir palikite truputį atvėsti. Paruoškite faršą. Faršą sumaišykite su labai smulkiai sukapotu svogūnu, pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniais. Majonezą sumaišykite su sutrintu česnaku. Kopūstą apdėliokite faršu, jo prikiškite į tarpelius. Tuomet aptepkite česnakiniu majonezu, pabarstykite džiūvėsiais. Dėkite į aliejumi pateptą skardą. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Tuomet kopūstą ištraukite, apiberkite tarkuotu sūriu ir grąžinkite į orkaitę, kad išsilydytų ir truputį apskrustų sūris. Originalus ir ganėtinai greitai paruošiamas patiekalas. Valgykite su gaiviomis salotomis.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Skelbimai

9,90 €
34 | 6 | XS
2,00 €
32 | 4 | XS
1,00 €
36 | 8 | S