Keptas žiedinis kopūstas su faršu ir sūriu

Ingredientai: Kalafioras - 1 vienetas, Faršas (tinka įvairus) - 400 gramų, Svogūnas - 1 vienetas, Druska, pipirai, mėgstami prieskoniai - 1 žiupsnelis, Česnakas - 2 skiltelės, Majonezas - 50 gramų, Džiūvėsėliai - 2 valgomieji šaukštai, Sūris - 100 gramų, .

Nuo žiedinio kopūsto nuimkite lapus, išpjaukite keletą žiedynų, kad liktų tuščios erdvės. Kopūstą įdėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir pavirkite 5-10 min. Ištraukite ir palikite truputį atvėsti. Paruoškite faršą. Faršą sumaišykite su labai smulkiai sukapotu svogūnu, pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniais. Majonezą sumaišykite su sutrintu česnaku. Kopūstą apdėliokite faršu, jo prikiškite į tarpelius. Tuomet aptepkite česnakiniu majonezu, pabarstykite džiūvėsiais. Dėkite į aliejumi pateptą skardą. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Tuomet kopūstą ištraukite, apiberkite tarkuotu sūriu ir grąžinkite į orkaitę, kad išsilydytų ir truputį apskrustų sūris. Originalus ir ganėtinai greitai paruošiamas patiekalas. Valgykite su gaiviomis salotomis.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.

Skelbimai

10,00 €
20,00 €
44 | 16 | L
12,00 €
122 | 6 - 7 m.
25,00 €