Kiaulienos kepsnys su džiovintomis slyvomis Velykoms

Šis kiaulienos kepsnys yra idealus pasirinkimas, jeigu neturite daug laiko (ar noro) sukiotis virtuvėje. Jo paruošimas tikrai netruks ilgai, o rezultatas pranoks lūkesčius!
Gaminimas:
- 800 g kiaulienos nugarinės;
- 100 g slyvų;
- 2-3 šaukštų garstyčių;
- 2-3 skiltelių česnako;
- pagal skonį druskos, pipirų, saldžiosios paprikos miltelių, džiovinto rozmarino arba kitų prieskonių kiaulienai;
- šlakelio aliejaus.
Gaminimas:
- Garstyčias sumaišykite su šlakeliu aliejaus, smulkintu česnaku, druska, pipirais ir kitais prieskoniais.
- Kiaulienos gabaliuke padarykite išilginę įpjovą (tarsi kišenę). Mėsos išorę ir vidinę įpjovą ištrinkite garstyčių marinatu ir palikite bent porą valandų pasimarinuoti (galima pernakt palikti šaldytuve).
- Slyvas kiek pasmulkinkite, apliekite verdančiu vandeniu ir palikite 10 min. pabrinkti. Nuspauskite vandens perteklių.
- Į kišelę įdėkite slyvas, o kepsnį sutvirtinkite siūlu arba vandenyje išmirkytais dantų krapštukais.
- Kepsnį iš pradžių iš visų pusių apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus, tuomet dėkite į kepimo indą, uždenkite foliją ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 50–60 minučių.
- Kepimo pabaigoje foliją nuimkite, aptepkite kepsnį išbėgusiomis sultimis, padidinkite temperatūrą ir dar 10-15 min. pakepkite, kad apskrustų.