Kišas su vištiena ir sūriu
Ingredientai: Miltai - 170 gramai, Sviestas - 150 gramai, Vanduo - 3 valgomieji šaukštai, Vištienos krūtinėlė (virta) - 1 vienetas, Grietinėlė - 200 mililitrai, Sūris - 150 gramai, Krapai - 1 pundelis, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis.
Į miltus dėkite kubeliais pjaustytą, šaltą sviestą ir trinkite pirštais iki kol susidarys smulkūs trupinėliai. Po šaukštą, vis patrinant pilkite labai šaltą vandenį iki kol susijungs tešla. Ją perminkykite, suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 min. palaikykite šaldytuve. Įdarui skirtą grietinėlę ir kiaušinius lengvai paplakite, dėkite smulkintą vištieną, tarkuotą sūrė, smulkintus krapus, pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniais. Tešlą įklokite į formą, suformuokite kraštelius, supilkite įdarą. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje iki kol apskrus, apie valandą. Labai skanus ir sotus pyragas, kurį galima patiekti su gaiviomis salotomis, jogurto padažu ar grietine.