Krekerių tortas su vynuogėmis (nereikia kepti)
Ingredientai: Grietinė (riebi) - 700 gramai, Krekeriai (arba kitokie minkšti, trapūs sausainiai) - 300 gramai, Razinos - 100 gramai, Šokoladas - 200 gramai, Želatina - 25 gramai, Želė (žalios spalvos) - 90 gramai, Vynuogės (žalios) - 1 sauja, Cukraus pudra.
Želatiną užpilkite 150 ml karšto vandens. Išmaišykite ir palikite brinkti. Želė užpilkite 300 ml kašto vandens. Išmaišykite ir palikite brinkti. Krekerius sulaužykite nedideliais gabaliukais. Šokoladą taip pat sulaužykite smulkiais gabaliukais (tą padaryti bus lengviau, jeigu jį prieš tai palaikyste šaldymo kameroje). Gilesniame inde sumaišykite grietinę, cukraus pudrą, vanilinį cukrų (galima pakeisti keliais lašais vanilės ekstrakto) ir gerai išplakite. Tuomet supilkite vandenį su išbrinkusia želatina ir vėl perplakite. Į masę įmaišykite krekerius ir verdančiu vandeniu nuplikytas razinas. Į formą atsegamais kraštais dėkite trečdalį grietininės krekerių masės, užberkite šokolado, vėl dėkite trečdalį masės, vėl barstykite šokoladu ir galiausiai sudėkite likusią masę. Susluoksniuotą tortą 30 min. padėkite į šaldytuvą. Tuo tarpu perpus perpjaukite vynuoges, išimkite kauliukus. Puseles sudėliokite ant apstingusio torto viršaus, užpilkite želė. Tortą šaldykite 2-3 valandas arba pernakt. Nesudėtingai paruošiamas, nebrangus ir labai gražiai atrodantis skanėstas!