Kvietinė košė vaikams

Ingredientai: Kvietinės kruopos - 1 stiklinė, Vanduo - 6 stiklinės, Pienas - 300 mililitrai, Cukrus - 2 valgomieji šaukštai.

Kruopas gerai nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Nupilkite vandenį. Atskirai užvirinkite 1,5 stiklinės pieno, supilkite jį į kruopas, suberkite cukrų ir druską, išmaišykite ir įkiškite į šiltą orkaitę maždaug valandai. Įmaišykite sviesto, supilkite į gilią lėkštę gražiais kraštais, papuoškite vaisiais ir patiekite.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.