Lavašo pyragas su sūriu ir žalumynais
Ingredientai: Lavašas - 1 vienetas, Sūris - 150 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Žalumynai (krapai, petražolės) - 1 pundelis, Kefyras - 0.5 stiklinės, Aliejus - 1 vienetas.
Nedidelę (apie 20x20 cm) skardelę ištepkite aliejumi. Lavašo lakštą šiek tiek patepkite kefyru ir įklokite į formą taip, kad kraštai nusvirtų. Kiaušinį išplakite kefyre (dar truputį kefyro pasilikite pyrago viršui patepti) ir sumaišykite su tarkuotu sūriu ir smulkintais žalumynais. Įdarą sudėkite ant lavašo ir gražiai apdenkite nusvirusiais kraštais. Viršų patepkite pasiliktu kefyru. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje iki kol lavašas apskrus. Įdarui naudojamą sūrį galite sumaišykite su varške arba virtais ir smulkiai pjaustytais kiaušiniais.