Makaronai su šonine ir kreminiu padažu „Carbonara“
Radoxist studio | Shutterstock.com
Tradiciniam italų makaronų patiekalui „Carbonara“ reikės tik kelių ingredientų, o ryškus skonis bei sotumas tikrai pradžiugins. Tradicinei „Carbonara“ naudojama sūdyta ir vytinta kiaulienos pažandė guanciale, bet tiks ir sūdyta ar rūkyta kiaulienos šoninė.
Jums reikės:
- 400 g makaronų, pavyzdžiui, spagečių arba rigatoni;
- 150 g sūdytos ar rūkytos kiaulienos pažandės arba šoninės;
- 3 kiaušinių trynių;
- 100 g kietojo sūrio, pavyzdžiui, parmezano;
- pagal skonį druskos ir pipirų.
Gaminimas:
- Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Pasilikite truputį makaronų virimo vandens padažui.
- Kiaulienos pažandę ar šoninę smulkiai supjaustykite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje be papildomų riebalų iki kol turėsite traškius spirgučius.
- Sūrį smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su tryniais.
- Virtus, nukoštus makaronus sudėkite į keptuvę su spirgučiais ir išmaišykite. Dėkite su tryniais sumaišytą sūrį ir išmaišykite.
- Įpilkite šlakelį makaronų virimo vandens, kad padažas šiek tiek paskystėtų ir būtų kreminis.
- Pagardinkite makaronus druska (druskos gali ir nereikėti, tai priklauso nuo šoninės sūrumo) ir pipirais.
- Patiekite su smulkintomis petražolėmis.