Makaronai su šonine ir kreminiu padažu „Carbonara“

Makaronai su šonine ir kreminiu padažu „Carbonara“ Radoxist studio | Shutterstock.com

Tradiciniam italų makaronų patiekalui „Carbonara“ reikės tik kelių ingredientų, o ryškus skonis bei sotumas tikrai pradžiugins. Tradicinei „Carbonara“ naudojama sūdyta ir vytinta kiaulienos pažandė guanciale, bet tiks ir sūdyta ar rūkyta kiaulienos šoninė. 

Jums reikės:

  • 400 g makaronų, pavyzdžiui, spagečių arba rigatoni;
  • 150 g sūdytos ar rūkytos kiaulienos pažandės arba šoninės;
  • 3 kiaušinių trynių;
  • 100 g kietojo sūrio, pavyzdžiui, parmezano;
  • pagal skonį druskos ir pipirų. 

Gaminimas:

  1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Pasilikite truputį makaronų virimo vandens padažui.
  2. Kiaulienos pažandę ar šoninę smulkiai supjaustykite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje be papildomų riebalų iki kol turėsite traškius spirgučius. 
  3. Sūrį smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su tryniais. 
  4. Virtus, nukoštus makaronus sudėkite į keptuvę su spirgučiais ir išmaišykite. Dėkite su tryniais sumaišytą sūrį ir išmaišykite. 
  5. Įpilkite šlakelį makaronų virimo vandens, kad padažas šiek tiek paskystėtų ir būtų kreminis. 
  6. Pagardinkite makaronus druska (druskos gali ir nereikėti, tai priklauso nuo šoninės sūrumo) ir pipirais. 
  7. Patiekite su smulkintomis petražolėmis.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.