Makaronai su šonine ir kreminiu padažu „Carbonara“

Makaronai su šonine ir kreminiu padažu „Carbonara“ Radoxist studio | Shutterstock.com

Tradiciniam italų makaronų patiekalui „Carbonara“ reikės tik kelių ingredientų, o ryškus skonis bei sotumas tikrai pradžiugins. Tradicinei „Carbonara“ naudojama sūdyta ir vytinta kiaulienos pažandė guanciale, bet tiks ir sūdyta ar rūkyta kiaulienos šoninė. 

Jums reikės:

  • 400 g makaronų, pavyzdžiui, spagečių arba rigatoni;
  • 150 g sūdytos ar rūkytos kiaulienos pažandės arba šoninės;
  • 3 kiaušinių trynių;
  • 100 g kietojo sūrio, pavyzdžiui, parmezano;
  • pagal skonį druskos ir pipirų. 

Gaminimas:

  1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Pasilikite truputį makaronų virimo vandens padažui.
  2. Kiaulienos pažandę ar šoninę smulkiai supjaustykite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje be papildomų riebalų iki kol turėsite traškius spirgučius. 
  3. Sūrį smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su tryniais. 
  4. Virtus, nukoštus makaronus sudėkite į keptuvę su spirgučiais ir išmaišykite. Dėkite su tryniais sumaišytą sūrį ir išmaišykite. 
  5. Įpilkite šlakelį makaronų virimo vandens, kad padažas šiek tiek paskystėtų ir būtų kreminis. 
  6. Pagardinkite makaronus druska (druskos gali ir nereikėti, tai priklauso nuo šoninės sūrumo) ir pipirais. 
  7. Patiekite su smulkintomis petražolėmis.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.