Makaronai su kreminiu špinatų padažu

Ingredientai: Makaronai (nevirti) - 500 gramų, Špinatai - 500 gramų, Svogūnas - 1 vienetas, Česnakas - 2 skiltelės, Kreminis sūris (pvz., rikota) - 100 gramų, Fetos sūris - 50 gramų, Citrinos sultys - 2 valgomieji šaukštai, Petražolės - 2 valgomieji šaukš.

Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Nepervirkite. Pasilikite apie 60 ml vandens. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepinkite kubeliais supjaustytą svogūną iki kol suminkštės, 5-8 min., pridėkite smulkiai sukapotą česnaką ir kepinkite dar 1-2 min. Sudėkite špinatus ir maišant kepinkite iki kol jie sukris, susitrauks, apie 2 min. Pagardinkite druska, pipirais, dar porą minučių pakepinkite. Apkeptus špinatus, o taip pat petražoles, fetos ir kreminį sūrius, citrinos sultis sutrinkite maisto smulkintuvu. Įpilkite nuo makaronų virimo likusį karštą vandenį ir perplakite. Pagal skonį įdėkite daugiau druskos, pipirų. Galima įdėti čili pipirų. Perkoštus, karštus makaronus nedelsiant sumaišykite su špinatų padažu ir tiekite. Patiekite su tarkuotu kietuoju sūriu ar sutrupintu fetos sūriu. Labai skanus, ryškus patiekalas.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.