Marinuotos cukinijos žiemai

Marinuotos cukinijos žiemai zannaz | Shutterstock.com

Marinuotos cukinijos puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos, žuvies patiekalų.

Jums reikės:

  • 1 kg cukinijų
  • 1 l vandens;
  • 200 ml obuolių acto (6%);
  • 200 g cukraus;
  • 2 šaukštų druskos;
  • 3-4 skiltelių česnako;
  • 1 šaukštelio juodųjų pipirų grūdeliai;
  • 1 šaukštelio garstyčių sėklų;
  • 2-3 lauro lapų;
  • 1 pundelio šviežių krapų.

Gaminimas:

  1. Nedideles cukinijas tiesiog supjaustyktie griežinėliais. Jeigu cukinijos didelės, peraugusios, jas reikės nulupti, pašalinti sėkmas ir supjaustyti pusžiedžiais (tokiu atveju, reikės didesnio kiekio cikinijų, jau „sutvarkytų“ cukinijų svoris turėtų būti apie 1 kg).
  2. Į kiekvieną sterilizuotą stiklainį įdėkite po 1-2 česnako skilteles, kelis juodųjų pipirų grūdelius, žiupsnelį garstyčių sėklų, lauro lapą ir šviežių krapų šakelę.
  3. Supjaustytas cukinijas lengvai paspausdami sudėkite į paruoštus stiklainius.
  4. Į puodą pilkite vandenį, actą, cukrų ir druską. Užvirkite marinatą ir maišykite, kol cukrus ir druska visiškai ištirps.
  5. Užpilkite cukinijas vos atvėsusiu marinatu, cukinijos turi būti visiškai apsemtos.
  6. Uždarykite stiklainius sterilizuotais dangteliais.
  7. Stiklainius šiltai apklokite, kad lėtai atvėstų.
  8. Visiškai atvėsusius stiklainius laikykite tamsioje, vėsioje vietoje.
  9. Cukinijos išsimarinuos ir bus tinkamos valgyti po 1-2 savaičių, tačiau skonis bus geresnis, jei palauksite ilgiau.

Susiję straipsniai

Citrusinis cukinijų džemas

Nuostabaus skonio džemas ir tikras išsigelbėjimas, jeigu reikia sunaudoti cukinijų perteklių.

Orkaitėje kepti cukinijų blyneliai

Cukinijų blyneliai - daugelio mėgstamas vasariškas (ir ne tik) patiekalas, tačiau kartais visai nesinori stovėti prie karštos keptuvės...

Cukinijų apkepas su frikadelėmis

Cukinijų apkepas su frikadelėmis - puiki idėja pietums ar vakarienei, jeigu cukinijų blyneliai jau atsibodo.