Marinuotos cukinijos žiemai
zannaz | Shutterstock.com
Marinuotos cukinijos puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos, žuvies patiekalų.
Jums reikės:
- 1 kg cukinijų
- 1 l vandens;
- 200 ml obuolių acto (6%);
- 200 g cukraus;
- 2 šaukštų druskos;
- 3-4 skiltelių česnako;
- 1 šaukštelio juodųjų pipirų grūdeliai;
- 1 šaukštelio garstyčių sėklų;
- 2-3 lauro lapų;
- 1 pundelio šviežių krapų.
Gaminimas:
- Nedideles cukinijas tiesiog supjaustyktie griežinėliais. Jeigu cukinijos didelės, peraugusios, jas reikės nulupti, pašalinti sėkmas ir supjaustyti pusžiedžiais (tokiu atveju, reikės didesnio kiekio cikinijų, jau „sutvarkytų“ cukinijų svoris turėtų būti apie 1 kg).
- Į kiekvieną sterilizuotą stiklainį įdėkite po 1-2 česnako skilteles, kelis juodųjų pipirų grūdelius, žiupsnelį garstyčių sėklų, lauro lapą ir šviežių krapų šakelę.
- Supjaustytas cukinijas lengvai paspausdami sudėkite į paruoštus stiklainius.
- Į puodą pilkite vandenį, actą, cukrų ir druską. Užvirkite marinatą ir maišykite, kol cukrus ir druska visiškai ištirps.
- Užpilkite cukinijas vos atvėsusiu marinatu, cukinijos turi būti visiškai apsemtos.
- Uždarykite stiklainius sterilizuotais dangteliais.
- Stiklainius šiltai apklokite, kad lėtai atvėstų.
- Visiškai atvėsusius stiklainius laikykite tamsioje, vėsioje vietoje.
- Cukinijos išsimarinuos ir bus tinkamos valgyti po 1-2 savaičių, tačiau skonis bus geresnis, jei palauksite ilgiau.