Morkų ir avižinių dribsnių sausainiai

Morkų ir avižinių dribsnių sausainiai Lanav | Shutterstock.com

Labai skanūs sausainiukai, kurie patiks ir vaikams. Tai puikus užkandis, kurį galite pasiimti į užkandžių dėžutę, kelionę. 

Jums reikės:

  • 2 vidutinio dydžio morkų;
  • 150 g avižinių dribsnių;
  • 100 g miltų;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 50-100 g (pagal tai kokio saldumo sausainių norisi) cukraus (labiau tiktų rudasis);
  • 1 kiaušinio;
  • 80 ml neutralaus skonio aliejaus (pavyzdžiui, rapsų, saulėgrąžų) arba lydyto sviesto;
  • žiupsnelio druskos. 

Patarimas: papildomai galima pridėti cinamono, riešutų, džiovintų vaisių, cukatų, šokolado gabaliukų. 

Gaminimas:

  1. Avižinius dribsnius, kvietinius miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną (jei naudojate) ir druską sumaišykite.
  2. Atskirai sumaišykite kiaušinį ir aliejų (jeigu naudojate lydytą sviestą, jį atvėsinkite, kad būtų tik šiltas be ne karštas). Morkas nuskuskite, smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su kiaušiniu bei aliejumi. 
  3. Į morkų mišinį dalimis, permaišant įmaišykite dribsnių ir miltų mišinį. Išmaišykite iki vienalytės masės.
  4. Jeigu naudojate, į sausainių masę įmaišykite riešutus, džiovintus vaisius ir kitus priedus. 
  5. Skardą išklokite kepimo popieriumi, palikdami tarpus šaukštu išdėliokite tešlos kauburėlius. Kepdami sausainiai paplokštės ir išskys į šalis. 
  6. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. iki kol sausainiai gražiai paruduos ir sutvirtės. 

Susiję straipsniai

Sausainiai su obuoliais

Rudeniu kvepiantys ir tikrai paprastai paruošiami sausainiai su obuoliais, kuriems nereikės jokių įmantrių ingredientų.

Trapūs sviestiniai sausainiai su krakmolu

Labai skanūs, trapūs ir burnoje tirpstantys sausainiai.

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.