Morkų ir avižinių dribsnių sausainiai
Lanav | Shutterstock.com
Labai skanūs sausainiukai, kurie patiks ir vaikams. Tai puikus užkandis, kurį galite pasiimti į užkandžių dėžutę, kelionę.
Jums reikės:
- 2 vidutinio dydžio morkų;
- 150 g avižinių dribsnių;
- 100 g miltų;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- 50-100 g (pagal tai kokio saldumo sausainių norisi) cukraus (labiau tiktų rudasis);
- 1 kiaušinio;
- 80 ml neutralaus skonio aliejaus (pavyzdžiui, rapsų, saulėgrąžų) arba lydyto sviesto;
- žiupsnelio druskos.
Patarimas: papildomai galima pridėti cinamono, riešutų, džiovintų vaisių, cukatų, šokolado gabaliukų.
Gaminimas:
- Avižinius dribsnius, kvietinius miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną (jei naudojate) ir druską sumaišykite.
- Atskirai sumaišykite kiaušinį ir aliejų (jeigu naudojate lydytą sviestą, jį atvėsinkite, kad būtų tik šiltas be ne karštas). Morkas nuskuskite, smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su kiaušiniu bei aliejumi.
- Į morkų mišinį dalimis, permaišant įmaišykite dribsnių ir miltų mišinį. Išmaišykite iki vienalytės masės.
- Jeigu naudojate, į sausainių masę įmaišykite riešutus, džiovintus vaisius ir kitus priedus.
- Skardą išklokite kepimo popieriumi, palikdami tarpus šaukštu išdėliokite tešlos kauburėlius. Kepdami sausainiai paplokštės ir išskys į šalis.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. iki kol sausainiai gražiai paruduos ir sutvirtės.