Orkaitėje toškintos vištų širdelės su bulvėmis

Ingredientai: Vištų širdelės - 500 gramai, Bulvės - 1 kilogramas, Grietinė - 3 valgomieji šaukštai, Česnakas - 2 skiltelės.

Širdeles nuplaukite, pašalinkite nereikalingus riebalus, virkite 20-30 minučių. Nugraibykite putas, kad sultinys būtų skaidrus - jo jums prireiks. Sudėkite į karščiui atsparų indą virtas širdeles ir nuskustas kubeliais supjaustytas bulves, pabarstykite smulkintais žalumynais, druska, pipirais, įdėkite perspausto česnako. Užpilkite sultinio ir grietinės mišiniu, išmaišykite, uždenkite ir įkiškite į orkaitę maždaug pusvalandžiui.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.