Prancūziškas pyragas su šokoladu
Ingredientai: Kiaušiniai - 3 vienetai, Sviestas - 180 gramai, Cukrus - 180 gramai, Šokoladas - 180 gramai, Miltai - 40 gramai.
Išplakite trynius su cukrumi ir trupučiu vandens, kad išeitų baltas vienalytis kremas. Šokoladą sulaužykite gabaliukais, sudėkite į puodą, įpilkite 3 šaukštus vandens, supjaustytą sviestą ir kaitinkite pamaišydami ant silpnos ugnies, kol ištirps. Po truputį plakdami supilkite į trynius, atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus. Ištepkite kepimo formą sviestu, supilkite paruoštą masę ir kepkite iki 240 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Jeigu viršus pradės degti, pridenkite folija. Patikrinti, ar iškepė, galima mediniu pagaliuku. Pyragą ištraukite, palaikykite kurį laiką formoje, išverskite į lėkštę, palikite 15 minučių atvėsti ir apliekite šokoladine glazūra. Glazūra: ištirpinkite 20 g šokolado (3 kvadratėliai) su 20 g sviesto, 1 valgomuoju šaukštu vandens ir 3 valgomaisiais šaukštais cukraus pudros, maišykite ant silpnos ugnies iki vienalytės masės, įmuškite trynį ir kruopščiai išplakite. Kiek atvėsinkite ir apliekite pyragą.