Prancūziškas pyragas su šokoladu

Ingredientai: Kiaušiniai - 3 vienetai, Sviestas - 180 gramai, Cukrus - 180 gramai, Šokoladas - 180 gramai, Miltai - 40 gramai.

Išplakite trynius su cukrumi ir trupučiu vandens, kad išeitų baltas vienalytis kremas. Šokoladą sulaužykite gabaliukais, sudėkite į puodą, įpilkite 3 šaukštus vandens, supjaustytą sviestą ir kaitinkite pamaišydami ant silpnos ugnies, kol ištirps. Po truputį plakdami supilkite į trynius, atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus. Ištepkite kepimo formą sviestu, supilkite paruoštą masę ir kepkite iki 240 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Jeigu viršus pradės degti, pridenkite folija. Patikrinti, ar iškepė, galima mediniu pagaliuku. Pyragą ištraukite, palaikykite kurį laiką formoje, išverskite į lėkštę, palikite 15 minučių atvėsti ir apliekite šokoladine glazūra. Glazūra: ištirpinkite 20 g šokolado (3 kvadratėliai) su 20 g sviesto, 1 valgomuoju šaukštu vandens ir 3 valgomaisiais šaukštais cukraus pudros, maišykite ant silpnos ugnies iki vienalytės masės, įmuškite trynį ir kruopščiai išplakite. Kiek atvėsinkite ir apliekite pyragą.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.