Pupelių sriuba

Ingredientai: Baltosios pupelės - 200 gramai, Pomidorų sultys - 100 mililitrai, Saulėgrąžų aliejus - 3 valgomieji šaukštai, Lauro lapai - 2 vienetai, Maltas muskatas - 0.5 arbatinio šaukštelio, Maltas kardamonas - 0.5 arbatinio šaukštelio, Morka - 1 vienet.

2 valandas pamirkykite pupeles, tada jas perplaukite ir virkie, kol suminkštės (maždaug 25-40 min.) Morkas nuskuskite ir supjaustykite mažais gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, porą minučių pakepkite lauro lapus, tada suberkite likusius prieskonius ir morkas. Kepkite, kol suminkštės. Sudėkite į puodą pupeles, keptas morkas, pastą, supilkite sultis ir vandenį (maždaug apie 1 litrą). Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių. Pabaigoje įberkite druskos ir pipirų, pabarstykite žalumynais.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.