Pupelių sriuba
Ingredientai: Baltosios pupelės - 200 gramai, Pomidorų sultys - 100 mililitrai, Saulėgrąžų aliejus - 3 valgomieji šaukštai, Lauro lapai - 2 vienetai, Maltas muskatas - 0.5 arbatinio šaukštelio, Maltas kardamonas - 0.5 arbatinio šaukštelio, Morka - 1 vienet.
2 valandas pamirkykite pupeles, tada jas perplaukite ir virkie, kol suminkštės (maždaug 25-40 min.) Morkas nuskuskite ir supjaustykite mažais gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, porą minučių pakepkite lauro lapus, tada suberkite likusius prieskonius ir morkas. Kepkite, kol suminkštės. Sudėkite į puodą pupeles, keptas morkas, pastą, supilkite sultis ir vandenį (maždaug apie 1 litrą). Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių. Pabaigoje įberkite druskos ir pipirų, pabarstykite žalumynais.