Purūs blynai su kefyru

Purūs blynai su kefyru Arina P Habich | Shutterstock.com

Blynus tiekite su grietine, uogiene, medumi ar kondensuotu pienu.

Jums reikės:

  • 400 g miltų;
  • 0,5 stiklinės kefyro;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 šaukštų cukraus;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • kelių lašų vanilės ekstrakto (nebūtina);
  • žiupsnelio druskos;
  • šlakelio aliejaus kepimui.

Gaminimas:

  1. Kefyrą supilkite į prikaistuvį ir kaitinkite, išjunkite, kuomet pradeda susidaryti didesni gumulai, neužvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti.
  2. Kiaušinį išplakite su cukrumi (galima dėti daugiau ar mažiau cukraus pagal savo skonį), įlašinkite vanilės esencijos.
  3. Į plakinį supilkite kefyrą.
  4. Palaipsniui įsijokite miltus ir kaskart permaišykite - pirmiausiai įsijokite 200 g, po to dar 100 g ir t.t. Miltų gali reikėti kiek mažiau ar daugiau, tai priklauso nuo pačių miltų, kiaušinio dydžio. Masė turi būti ganėtinai tiršta, lipni.
  5. Galiausiai berkite žiupsniuką druskos ir kepimo miltelius. Permaišykite.
  6. Įkaitinkite keptuvę, pilkite truputį aliejaus ir kepkite nedidelius blynelius.

Susiję straipsniai

Žali špinatų lietiniai blynai

Šiuos lietinius labai tinka patiekti su grietine, jogurtu be priedų, kreminiu sūriu, sūdyta ar rūkyta lašiša.

Purūs kefyro sklindžiai

Purius kefyro sklindžius tiekite su grietine, medumi, uogiene ar kondensuotu pienu.

Varškėtukai su cukinija

Įprasti cukinijų blyneliai nusibodo, o reikia sunaudoti užsilikusią cukiniją? Siūlome išsikepti varškėtukų su cukinija!