Purūs blynai su kefyru

Purūs blynai su kefyru Arina P Habich | Shutterstock.com

Blynus tiekite su grietine, uogiene, medumi ar kondensuotu pienu.

Jums reikės:

  • 400 g miltų;
  • 0,5 stiklinės kefyro;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 šaukštų cukraus;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • kelių lašų vanilės ekstrakto (nebūtina);
  • žiupsnelio druskos;
  • šlakelio aliejaus kepimui.

Gaminimas:

  1. Kefyrą supilkite į prikaistuvį ir kaitinkite, išjunkite, kuomet pradeda susidaryti didesni gumulai, neužvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti.
  2. Kiaušinį išplakite su cukrumi (galima dėti daugiau ar mažiau cukraus pagal savo skonį), įlašinkite vanilės esencijos.
  3. Į plakinį supilkite kefyrą.
  4. Palaipsniui įsijokite miltus ir kaskart permaišykite - pirmiausiai įsijokite 200 g, po to dar 100 g ir t.t. Miltų gali reikėti kiek mažiau ar daugiau, tai priklauso nuo pačių miltų, kiaušinio dydžio. Masė turi būti ganėtinai tiršta, lipni.
  5. Galiausiai berkite žiupsniuką druskos ir kepimo miltelius. Permaišykite.
  6. Įkaitinkite keptuvę, pilkite truputį aliejaus ir kepkite nedidelius blynelius.

Susiję straipsniai

Mielinės tešlos lietiniai

Kepdami šiuos lietinius užtruksite ilgiau, nei paprastus, tačiau tikrai verta! Pavyksta kvapnūs, sotūs, korėti ir ypač skanūs blynai.

Avižiniai blyneliai su obuoliais

Pakeitus kvietinius miltus avižiniais dribsniais, blynai bus ne tik įdomesni, bet ir sveikesni!

Fermentinio sūrio blyneliai

Labai sotūs ir skanūs blynai, kurie puikus tiek karšti, tiek ir atvėsę. Šiuos blynelius galima patiekti su grietine.