Purūs blynai su kefyru

Blynus tiekite su grietine, uogiene, medumi ar kondensuotu pienu.
Jums reikės:
- 400 g miltų;
- 0,5 stiklinės kefyro;
- 1 kiaušinio;
- 2 šaukštų cukraus;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- kelių lašų vanilės ekstrakto (nebūtina);
- žiupsnelio druskos;
- šlakelio aliejaus kepimui.
Gaminimas:
- Kefyrą supilkite į prikaistuvį ir kaitinkite, išjunkite, kuomet pradeda susidaryti didesni gumulai, neužvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti.
- Kiaušinį išplakite su cukrumi (galima dėti daugiau ar mažiau cukraus pagal savo skonį), įlašinkite vanilės esencijos.
- Į plakinį supilkite kefyrą.
- Palaipsniui įsijokite miltus ir kaskart permaišykite - pirmiausiai įsijokite 200 g, po to dar 100 g ir t.t. Miltų gali reikėti kiek mažiau ar daugiau, tai priklauso nuo pačių miltų, kiaušinio dydžio. Masė turi būti ganėtinai tiršta, lipni.
- Galiausiai berkite žiupsniuką druskos ir kepimo miltelius. Permaišykite.
- Įkaitinkite keptuvę, pilkite truputį aliejaus ir kepkite nedidelius blynelius.