Ryžių pudingas su obuoliais

Ingredientai: Ryžiai - 100 gramai, Obuoliai - 2 vienetai, Cukrus - 2 valgomieji šaukštai, Sviestas - 20 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas.

Ryžius nuplaukite, išvirkite ir palikite ataušti. Įdėkite 1 kiaušinio trynį, cukraus ir sviesto, viską išsukite ir atsargiai išmaišykite su baltymu. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Ištepkite kepimo formą sviestu, sudėkite pusę ryžių, obuolius ir tai, kas liko. Galite pabarstyti skaldytais migdolais. Apšlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje apie 25 minutes. Patiekite su sirupu arba kisieliumi.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.