Šokoladinis keksas
Ingredientai: Kartusis šokoladas - 150 gramai, Kiaušiniai - 6 vienetai, Druska - 1 žiupsnelis, Sviestas - 150 gramai, Vanilinis cukrus - 1 pakelis, Medus - 150 gramai, Miltai - 200 gramai, Kakavos milteliai - 2 valgomieji šaukštai, Kepimo milteliai - 1 arb.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Šokoladą sulaužykite, ištirpinkite ir leiskite atvėsti. Atskirkite trynius nuo baltymų. Išsukite kambario temperatūros sviestą su vaniliniu cukrumi, po truputį įmaišydami skystą medų ir trynius. Išplakite ir sumaišykite su šokoladu. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos. Persijokite miltus, cinamoną, kepimo miltelius ir kakavą į medaus masę, sudėkite plaktus baltymus ir greitai viską išmaišykite. Supilkite į stačiakampę kepimo formą ir kepkite valandą. Atvėsinkite, perpjaukite į dvi arba tris dalis, pertepkite džemu ir pabarstykite cukraus pudra.