Špinatais ir varške įdarytos makaronų kriauklės

Špinatais ir varške įdarytos makaronų kriauklės Elena Shashkina | Shutterstock.com

Špinatais ir varške (arba rikota) įdarytos makaronų kriauklės, užkeptos kvapniame pomidorų padaže - puiki idėja pietums ar vakarienei.

Jums reikės:

Makaronams:

  • 15-16 didelių makaronų kriauklių;
  • 500 g varškės arba rikotos;
  • 150 g sūrio (fermentinio arba kietojo);
  • 1 kiaušinio;
  • 100 g špinatų;
  • 2 skiltelių česnako;
  • pagal skonį druskos, pipirų;
  • šlakelio aliejaus.

Padažui:

  • 1 skardinės (400 g) konservuotų, smulkintų pomidorų arba 5-6 vnt. šviežių;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 šaukštelio cukraus;
  • pagal skonį druskos, pipirų, baziliko;
  • šlakelio aliejaus.

Patarimas: taupydami laiką galite naudoti ir bet kokį kitą mėgstamą pomidorų padažą, skirtą makaronams.

Gaminimas:

  1. Makaronus išvirkite, bet nepervirkite, jie turėtų išlikti kietoti. 
  2. Česnaką smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje iki kol suminkštės, berkite pasmulkintus špinatus ir porą minučių patroškinkite.
  3. Špinatus sumaišykite su pertrinta varške, muškite kiaušinį, berkite tarkuotą sūrį (šiek tiek galite pasilikti ir prieš kepimą apibarstyti makaronų viršų), gardinkite druska, pipirais. Gautu įdaru įkimškite kriaukles.
  4. Padažui skirtą svogūną smulkiai supjaustykite, apkepinkite aliejuje iki kol suminkštės, dėkite smulkinto česnako ir dar minutėlę pakepkite.
  5. Į keptuvę dėkite konservuotus arba smulkiai supjaustytus šviežius pomidorus, berkite druskos, cukraus, pipirų, baziliko.
  6. Jeigu naudojate konservuotus pomidorus, patroškinkite apie 15 min. Jeigu šviežius - kiek ilgiau, apie 25-30 min.
  7. Į kepimo indą supilkite pomidorų padažą, sudėkite įkimštas kriaukles.
  8. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 min.

Susiję straipsniai

Paprasta makaronų ir tuno mišrainė

Labai greitai paruošiama, pigi ir soti mišrainė, patogu pasiimti į darbą, mokslus.

Sūrio padažas makaronams

Labai paprastai paruošiamas sūrio padažas makaronams. Jam galite naudoti įvairius sūrius arba jų mišinius ir kaskart išgausite vis kitą skonį.

Makaronai su šonine ir kreminiu padažu „Carbonara“

Tradiciniam italų makaronų patiekalui „Carbonara“ reikės tik kelių ingredientų, o ryškus skonis bei sotumas tikrai pradžiugins.