Špinatais ir varške įdarytos makaronų kriauklės
Elena Shashkina | Shutterstock.com
Špinatais ir varške (arba rikota) įdarytos makaronų kriauklės, užkeptos kvapniame pomidorų padaže - puiki idėja pietums ar vakarienei.
Jums reikės:
Makaronams:
- 15-16 didelių makaronų kriauklių;
- 500 g varškės arba rikotos;
- 150 g sūrio (fermentinio arba kietojo);
- 1 kiaušinio;
- 100 g špinatų;
- 2 skiltelių česnako;
- pagal skonį druskos, pipirų;
- šlakelio aliejaus.
Padažui:
- 1 skardinės (400 g) konservuotų, smulkintų pomidorų arba 5-6 vnt. šviežių;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 šaukštelio cukraus;
- pagal skonį druskos, pipirų, baziliko;
- šlakelio aliejaus.
Patarimas: taupydami laiką galite naudoti ir bet kokį kitą mėgstamą pomidorų padažą, skirtą makaronams.
Gaminimas:
- Makaronus išvirkite, bet nepervirkite, jie turėtų išlikti kietoti.
- Česnaką smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje iki kol suminkštės, berkite pasmulkintus špinatus ir porą minučių patroškinkite.
- Špinatus sumaišykite su pertrinta varške, muškite kiaušinį, berkite tarkuotą sūrį (šiek tiek galite pasilikti ir prieš kepimą apibarstyti makaronų viršų), gardinkite druska, pipirais. Gautu įdaru įkimškite kriaukles.
- Padažui skirtą svogūną smulkiai supjaustykite, apkepinkite aliejuje iki kol suminkštės, dėkite smulkinto česnako ir dar minutėlę pakepkite.
- Į keptuvę dėkite konservuotus arba smulkiai supjaustytus šviežius pomidorus, berkite druskos, cukraus, pipirų, baziliko.
- Jeigu naudojate konservuotus pomidorus, patroškinkite apie 15 min. Jeigu šviežius - kiek ilgiau, apie 25-30 min.
- Į kepimo indą supilkite pomidorų padažą, sudėkite įkimštas kriaukles.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 min.