Sūrio sriuba

Ingredientai: Vištų ketvirčiai - 2 vienetai, Lydyti sūreliai - 2 vienetai, Vanduo - 2.5 litro, Bulvės - 4 vienetai, Morka - 1 vienetas, Svogūnas - 1 vienetas, Aliejus - 2 valgomieji šaukštai, Druska, pipirai, lauro lapai, kiti mėgiami prieskoniai - 1 žiups.

Vištų ketvirčius (galima naudoti ir kitas vištos dalis) užpilkite 2,5 litro vandens ir ant nedidelės ugnies išvirkite sultinį, nugraibykite susidariusas putas, sultinį pagardinkite pipirų grūdeliais, lauro lapeliais. Ketvirčius išimkite, nukaulinkite, paukštieną supjaustykite ir grąžinkite į sultinį. Bulves supjaustykite kubeliais, suberkite virti į sultinį. Svogūną smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite ir apkepinkite. Kepintas daržoves dėkite į sriubą. Bulvėms išvirus viską pertrinkite. Tuomet sudėkite lydytus sūrelius, pagardinkite mėgiamais prieskoniais ir šildykite iki kol sūreliai išsilydys. Sriubą tiekite su skrebučiais ir smulkintais žalumynais.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.