Sūrio sriuba
Ingredientai: Vištų ketvirčiai - 2 vienetai, Lydyti sūreliai - 2 vienetai, Vanduo - 2.5 litro, Bulvės - 4 vienetai, Morka - 1 vienetas, Svogūnas - 1 vienetas, Aliejus - 2 valgomieji šaukštai, Druska, pipirai, lauro lapai, kiti mėgiami prieskoniai - 1 žiups.
Vištų ketvirčius (galima naudoti ir kitas vištos dalis) užpilkite 2,5 litro vandens ir ant nedidelės ugnies išvirkite sultinį, nugraibykite susidariusas putas, sultinį pagardinkite pipirų grūdeliais, lauro lapeliais. Ketvirčius išimkite, nukaulinkite, paukštieną supjaustykite ir grąžinkite į sultinį. Bulves supjaustykite kubeliais, suberkite virti į sultinį. Svogūną smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite ir apkepinkite. Kepintas daržoves dėkite į sriubą. Bulvėms išvirus viską pertrinkite. Tuomet sudėkite lydytus sūrelius, pagardinkite mėgiamais prieskoniais ir šildykite iki kol sūreliai išsilydys. Sriubą tiekite su skrebučiais ir smulkintais žalumynais.