Naminis maskarponės sūris
Alena_Kos | Shutterstock.com
Maskarponė yra kreminis sūris, tinkamas desertų ir kitų patiekalų gamyboje. Jį taip pat galima naudoti kaip užtepėlę.
Jums reikės:
- 500 ml riebios grietinėlės (35% riebumo);
- 1 šaukšto citrinos sulčių (galima pakeisti 1 šaukšteliu citrinos rūgšties).
Gaminimas:
- Supilkite grietinėlę į puodą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol temperatūra pasieks apie 85–90°C. Neužvirinkite.
- Ugnį sumažinkite iki minimalios ir supilkite citrinos sultis.
- Lėti maišykite ir stebėkite, kaip grietinėlė pradeda tirštėti.
- Po 5–10 minučių maišymo ant nedidelės ugnies masė turėtų šiek tiek sutirštėti, tačiau ne taip stipriai, kaip gaminant varškę.
- Tuomet nuimkite puodą nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.
- Į sietelį įklokite dvigubą marlę, sietelį įstatykite į puodą ar didesnį indą.
- Perkoškite maskarponės masę ir palikite 8-12 val., kad nuvarvėtų.
- Nuvarvėjusi maskarponė turėtų būti tiršta, kreminė ir lengvai tepama.
- Išmaišykite, sudėkite į sandarų indą ir laikykite šaldytuve.
-
Šaldytuve galima laikyti 3-4 dienas.