Naminis maskarponės sūris

Naminis maskarponės sūris Alena_Kos | Shutterstock.com

Maskarponė yra kreminis sūris, tinkamas desertų ir kitų patiekalų gamyboje. Jį taip pat galima naudoti kaip užtepėlę.

Jums reikės:

  • 500 ml riebios grietinėlės (35% riebumo);
  • 1 šaukšto citrinos sulčių (galima pakeisti 1 šaukšteliu citrinos rūgšties).

Gaminimas:

  1. Supilkite grietinėlę į puodą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol temperatūra pasieks apie 85–90°C. Neužvirinkite.
  2. Ugnį sumažinkite iki minimalios ir supilkite citrinos sultis.
  3. Lėti maišykite ir stebėkite, kaip grietinėlė pradeda tirštėti.
  4. Po 5–10 minučių maišymo ant nedidelės ugnies masė turėtų šiek tiek sutirštėti, tačiau ne taip stipriai, kaip gaminant varškę.
  5. Tuomet nuimkite puodą nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.
  6. Į sietelį įklokite dvigubą marlę, sietelį įstatykite į puodą ar didesnį indą.
  7. Perkoškite maskarponės masę ir palikite 8-12 val., kad nuvarvėtų.
  8. Nuvarvėjusi maskarponė turėtų būti tiršta, kreminė ir lengvai tepama.
  9. Išmaišykite, sudėkite į sandarų indą ir laikykite šaldytuve.
  10. Šaldytuve galima laikyti 3-4 dienas.
     

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.