Švelnusis kreminis sūrelis iš kefyro
sweet marshmallow | Shutterstock.com
Ar žinojote, kad labai švelniam ir skaniam tepamam sūreliui paruošti tereikia vieno ingrediento - kefyro?
Jums reikės:
- 1 maišelio ar 1 kartotinės pakuotės riebaus kefyro.
Gaminimas:
- Kefyro maišelį ar kartoninę pakuotę nakčiai padėkite į šaldymo kamerą, kad visiškai sušaltų.
- Kiaurasamtį išklokite keliais marlės sluoksniais arba įklokite sūrmaišio audinį.
- Kitą rytą sušalusį kefyro ledokšnį išimkite iš pakuotės ir dėkite į paruoštą kiaurasamtį.
- Palikite 6 val. Kiaurasamtyje liks labai švelnus, kreminis sūrelis - varškytė, o išrūgos nutekės.
- Kiaurasamtyje likusį kreminį sūrelį gerai išmaišykite. Pagardinkite druska.
- Paruoštą kreminį sūrelį galima pagardinti įvairiais priedais - pertrintu česnaku, žalumynais, kumpio aš lašišų gabaliukais. Tiks ir saldūs priedai - truputis cukraus ar medaus, džiovinti vaisiai ar uogos.
- Kiaurasamtį galima įstatyti į kitą indą, kad neprarastumėte nutekančių išrūgų. Išrūgas galima panaudoti maišant blynų tešlą, sriuboms, troškiniams, padažams, kepiniams.