Švelnusis kreminis sūrelis iš kefyro

Švelnusis kreminis sūrelis iš kefyro sweet marshmallow | Shutterstock.com

Ar žinojote, kad labai švelniam ir skaniam tepamam sūreliui paruošti tereikia vieno ingrediento - kefyro?

Jums reikės:

  • 1 maišelio ar 1 kartotinės pakuotės riebaus kefyro.

Gaminimas:

  1. Kefyro maišelį ar kartoninę pakuotę nakčiai padėkite į šaldymo kamerą, kad visiškai sušaltų.
  2. Kiaurasamtį išklokite keliais marlės sluoksniais arba įklokite sūrmaišio audinį.
  3. Kitą rytą sušalusį kefyro ledokšnį išimkite iš pakuotės ir dėkite į paruoštą kiaurasamtį.
  4. Palikite 6 val. Kiaurasamtyje liks labai švelnus, kreminis sūrelis - varškytė, o išrūgos nutekės.
  5. Kiaurasamtyje likusį kreminį sūrelį gerai išmaišykite. Pagardinkite druska.
  6. Paruoštą kreminį sūrelį galima pagardinti įvairiais priedais - pertrintu česnaku, žalumynais, kumpio aš lašišų gabaliukais. Tiks ir saldūs priedai - truputis cukraus ar medaus, džiovinti vaisiai ar uogos.
  7. Kiaurasamtį galima įstatyti į kitą indą, kad neprarastumėte nutekančių išrūgų. Išrūgas galima panaudoti maišant blynų tešlą, sriuboms, troškiniams, padažams, kepiniams.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.