Šviežiai rauginti agurkai maišelyje
Elena Shashkina | Shutterstock.com
Ką daryti, jei šviežiai rauginti agurkai reikalingi čia ir dabar? Traškius, lengvai paraugtus agurkus galėsite skanauti jau po 1,5 valandos!
Jums reikės:
- 1 kg mažų, trumpavaisių agurkėlių;
- 1 pundelio krapų;
- 2-3 skiltelių česnako;
- 1 šaukšto druskos.
Gaminimas:
- Krapus ir česnaką smulkiai sukapokite.
- Agurkams nupjaukite galiukus. Jeigu neturite mažų agurkėlių, galite naudoti didesnius, bet tuomet jiems ne tik nupjaukite galiukus, bet ir pačius agurkus perpjaukite išilgai pusiau ar į keturias dalis.
- Agurkus, krapus, česnaką ir druską sudėkite į tvirtą maišelį, sandariai užspauskite arba tvirtai užriškite.
- Gerai papurtykite maišelio turinį, kad pasiskirstytų prieskoniai, išsiskirtų agurkų sultys ir ištirptų druska.
- Maišelį apie 1-1,5 val. palaikykite kambario temperatūroje.
-
Štai ir viskas! Agurkėliai paruošti.