Šviežiai rauginti agurkai maišelyje

Šviežiai rauginti agurkai maišelyje Elena Shashkina | Shutterstock.com

Ką daryti, jei šviežiai rauginti agurkai reikalingi čia ir dabar? Traškius, lengvai paraugtus agurkus galėsite skanauti jau po 1,5 valandos!

Jums reikės:

  • 1 kg mažų, trumpavaisių agurkėlių;
  • 1 pundelio krapų;
  • 2-3 skiltelių česnako;
  • 1 šaukšto druskos.

Gaminimas:

  1. Krapus ir česnaką smulkiai sukapokite.
  2. Agurkams nupjaukite galiukus. Jeigu neturite mažų agurkėlių, galite naudoti didesnius, bet tuomet jiems ne tik nupjaukite galiukus, bet ir pačius agurkus perpjaukite išilgai pusiau ar į keturias dalis.
  3. Agurkus, krapus, česnaką ir druską sudėkite į tvirtą maišelį, sandariai užspauskite arba tvirtai užriškite.
  4. Gerai papurtykite maišelio turinį, kad pasiskirstytų prieskoniai, išsiskirtų agurkų sultys ir ištirptų druska.
  5. Maišelį apie 1-1,5 val. palaikykite kambario temperatūroje.
  6. Štai ir viskas! Agurkėliai paruošti.
     

Susiję straipsniai

Burnoje tirpstančios kanelės (receptas)

Kanelė (pranc. canelé) - mažas prancūziškas pyragėlis su traškia, karamelizuota plutele ir itin viliojančiu drėgnu, korėtu vidumi.

Pačios skaniausios ir paprasčiausios varškės spurgytės

Pačios jaukiausios, puriausios ir skaniausios, tiesiog neatsivalgomos varškės spurgytės!

Vištienos blauzdelės su grybais ir bulvių koše tešloje

Nebrangus, sotus, tačiau tikrai orginalus ir šventiškai atrodantis patiekalas.