Tinginys su riešutais „Ežiukas“

Ingredientai: Sausainiai - 2.5 pakelio, Sviestas - 0.33 pakelio, Kakava - 3 valgomieji šaukštai, Grietinė - 200 gramai, Virtas tirštintas pienas - 1 skardinė, Migdolai - 0.5 stiklinės.

Gaminimo principas banalus, tačiau rezultatas atrodo labai originaliai. Sausainius sulaužykite gabaliukais ir sumaišykite su grietine, tirštintu pienu, sviestu, kakava (žodžiu, ruoškite kaip standartinį tinginį). Nulipinkite ežiuką, snukutį patepkite tirpintu šokoladu ir papuoškite pyragą viskuo, kas paklius po ranka - pavyzdžiui, migdolais, konditeriniais papuošimais. Palaikykite porą valandų šaldytuve ir patiekite.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.