Ukrainietiškos česnakinės bandelės
Ingredientai: Miltai - 2.5 stiklinės, Vanduo - 250 mililitrai, Pienas - 50 mililitrai, Cukrus - 1.5 valgomojo šaukšto, Druska - 0.5 arbatinio šaukštelio, Aliejus - 3 valgomieji šaukštai, Mielės (sausos) - 1 arbatinis šaukštelis, Česanakas - 4 skiltelės, Sv.
Šiltą pieną sumaišykite su šiltu vandeniu, aliejumi, suberkite mieles, cukrų ir minutėlei palikite, pienas turi kiek suputoti, turi pasklisti mielių kvapas. Viską perpilkite į minkymo indą, įmaišykite druską, įsijokite miltus. Miltus įsijokite dalimis, gali būti, kad prireiks kiek daugiau ar mažiau miltų (tai priklauso nuo miltų kokybės). Suminkytą tešlą pridenkite ir palikite kilti šiltoje vietoje apie valandą. Po valandos tešlą perminkykite, padalinkite į 8-10 dalių, iš jų sufurmuokite apvalias bandeles, jas sudėkite į sviestu ar aliejumi pateptą kepimo formą. Bandelių kraštai turi liestis. Bandeles palikite kilti formoje dar 20-30 min. Pakilusias bandeles aptepkite aliejumi. Paruoštas bandeles kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. iki kol gražiai apskrus. Kol kepa bandelės, pasiruoškite česnakinį sviestą. Minkštą sviestą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu česnaku, sukapotais žalumynais. Sviesto mase aptepkite dar karštas bandeles. Bandeles tiekite prie sriubos ar troškinio.