Varškės apkepas su kondensuotu pienu

Ingredientai: Varškė - 500 gramai, Kondensuotas pienas - 1 skardinė, Vanilinis cukrus - 0.5 arbatinio šaukštelio, Džiovintos uogos ar vaisiai - 1 sauja, Sviestas - 1 valgomasis šaukštas.

Varškę pertrinkite, įmuškite kiaušinius, berkite vanilinio cukrus ir labai gerai išplakite, tuomet sudėkite kondensuotą pieną ir vėl labai gerai perplakite. Masė turi būti vienalytė, puri. Galiausiai įmaišykite saują mėgiamų džiovintų vaisių ar uogų. Masę sudėkite į sviestų iškeptą kepimo formą. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą, iki kol viršus dailiai apskrus. Kepimo laikas priklauso nuo pasirinktos formos. Kepdamas apkepas pasipūs, pakils, tačiau išėmus iš orkaitės jis šiek tiek sukris, tai normalu, tad nenusiminkite. Galite apiberti cukraus pudra. Apkepą tiekite su uogiene ar grietine. Skaniausias ir puriausias dar šiltas!

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.

Skelbimai

8,00 €
30 | 18,9 cm
19,00 €
36 | 23,3 cm | 3 - 3½