Varškės desertas

Ingredientai: Varškė - 200 gramai, Grietinėlė, 35 % riebumo - 1 valgomasis šaukštas, Citrinos žievelė - 1 arbatinis šaukštelis, Kriaušės - 1 vienetas, Medus - 2 valgomieji šaukštai, Sviestas - 20 gramai, Riešutai - 80 gramai.

Varškę reikia ištplakti su grietine, smulkiai sutarkuotomis citrinos žievelėmis ir medumi. Pusę turimos varškės masės sudedu į indelį. Kad lengviau išsiimtų sustengęs desertas, indelį galima iškloti maistine plėvele. Pakepinti riešutus ir sudėti ant varškės, o ant riešutų sudėti likusią varškę. Laikyti šaldytuve 3-4 valandas. Keptuvėje ištirpinti sviestą. Kriaušę supjaustyti plonomis skiltelėmis ir pakepinti. Ant varškės deserto uždėti kriaušės skilteles arba patiekti šalia.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.