Varškės apkepas su obuoliais

Varškės apkepas su obuoliais spline_x | Shutterstock.com

Įprastą varškės apkepą galite lengvai paįvairinti ant viršaus išdėliodami obuolių riekeles - jos apkepui suteiks drėgnumo ir itin malonų aromatą. 

Jums reikės:

  • 500 g varškės;
  • 3 šaukštų manų kruopų;
  • 3 kiaušinių;
  • 100 ml pieno;
  • 100 (arba pagal skonį) g cukraus;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus (nebūtina);
  • žiupsnelio druskos;
  • 3-4 obuolių;
  • saujos razinų (nebūtina);
  • sviesto ir dar trupučio manų kruopų kepimo indui paruošti. 

Gaminimas:

  1. Varškę, jeigu norite tolygesnės konsistencijos, pertrinkite. 
  2. Kitame inde kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios, šviesos masės. 
  3. Į kiaušinių masę įmaišykite varškę, pieną, manų kruopas, žiupsnelį druskos. 
  4. Jeigu naudojate, į varškės masę įmaišykite nuplautas razinas. 
  5. Kepimo indą ištepkite sviestu, apibarstykite manų kruopomis. Sudėkite varškės masę.
  6. Ant apkepo viršaus, truputį įspaudžiant išdėliokite obuolių riekeles. 
  7. Apkepą kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. 

Susiję straipsniai

Paprastas ir skanus varškės apkepas

Galima rasti daugybę varškės apkepo receptų, tačiau šis, nors ir vienas paprasčiausių, tikrai nenuvils!

Cukinijos tešloje su pomidorais

Traškios cukinijos tešloje, patiektos su kreminiu sūriu ir pomidorais - labai skanus, dailiai atrodantis ir pigus užkandis.

Kokiais prieskoniais gardinti įvairius patiekalus?

Kokios kvapiosios žolelės, prieskoniai ir prieskoninės daržovės labiausiai tinka įvairiai mėsai, skirtingoms daržovėms paukštienai ar žuviai?

Skelbimai

10,00 €
34 | 6 | XS
2,00 €
20 | 12,3 cm