Varškės apkepas su obuoliais
spline_x | Shutterstock.com
Įprastą varškės apkepą galite lengvai paįvairinti ant viršaus išdėliodami obuolių riekeles - jos apkepui suteiks drėgnumo ir itin malonų aromatą.
Jums reikės:
- 500 g varškės;
- 3 šaukštų manų kruopų;
- 3 kiaušinių;
- 100 ml pieno;
- 100 (arba pagal skonį) g cukraus;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus (nebūtina);
- žiupsnelio druskos;
- 3-4 obuolių;
- saujos razinų (nebūtina);
- sviesto ir dar trupučio manų kruopų kepimo indui paruošti.
Gaminimas:
- Varškę, jeigu norite tolygesnės konsistencijos, pertrinkite.
- Kitame inde kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios, šviesos masės.
- Į kiaušinių masę įmaišykite varškę, pieną, manų kruopas, žiupsnelį druskos.
- Jeigu naudojate, į varškės masę įmaišykite nuplautas razinas.
- Kepimo indą ištepkite sviestu, apibarstykite manų kruopomis. Sudėkite varškės masę.
- Ant apkepo viršaus, truputį įspaudžiant išdėliokite obuolių riekeles.
- Apkepą kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min.