Varškės pyragas „Rožių sodas“
Ingredientai: Miltai - 700 gramai, Margarinas - 400 gramai, Varškė - 500 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Cukrus - 6 valgomieji šaukštai, Manai - 1 valgomasis šaukštas, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Džiovinti vaisiai - 250 gramai, Cukraus pudra.
Margariną išlydykite ir išmaišykite su 3 šaukštais cukraus, vanile bei grietine nugesintais kepimo milteliais. Nuolat paminkydami suberkite miltus. Kai masė nelips prie rankų, gerai išminkykite ir padalinkite ją į 3 dalis - 2 lygias ir vieną žymiai mažesnę, skirtą puošimui. Viena didesniąja tešlos dalimi išklokite sviestu išteptą skardą. Į varškę suberkite manus, supilkite su 3 šaukštais cukraus išplaktą kiaušinį. Viską išmaišykite ir dėkite ant tešlos. Iškočiokite kitą didesnį tešlos gabalą, supjaustykite juostelėmis ir apipinkite. Į tarpus prikiškite vaisių. Į mažiausiąją tešlos dalį įminkykite kakavą, iškočiokite, supjaustykite juostelėmis, suformuokite rožyčių formos papuošimus ir aplipinkite jais pyragą. Kepkite apie 35 min.