Velykiniai keksiukai su spanguolėmis

Kvapnūs, drėgni ir su lengva spanguolių rūgštele keksiukai tikrai papuoš kiekvieną stalą ir puikiai tiks šventiniams pusryčiams.
12 keksiukų Jums reikės:
- 250 g miltų;
- 150 g cukraus;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 2 kiaušinių;
- 200 ml kefyro;
- 100 g sviesto;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- 0,5 šaukštelio sodos;
- žiupsnelio druskos;
- 200 g džiovintų spanguolių.
Patarimas: papildomai į keksiukų tešlą labai tinka įmaišyti smulkintų riešutų, šokolado gabaliukų, nutarkuotos citrinos ar apelsino žievelės.
Glaistui:
- 100 g cukraus pudros;
- 2 šaukštų citrinų arba apelsinų sulčių.
Gaminimas:
- Ištirpinkite sviestą ir atidėkite, kad kiek atvėstų.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios, baltos masės.
- Įmaišykite kefyrą ir pravėsusį sviestą.
- Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską.
- Sausus ingredientus dalimis, kaskart gerai permaišant įmaišykite į skystus ingredientus ir užmaišykite vienalytę tešlą.
- Spanguoles nuplikykite verdančiu vandeniu ir įmaišykite į tešlą. Jeigu naudojate, įmaišykite ir kitus priedus.
- Keksiukų formeles ne iki galo užpildykite tešlą (iki 3/4).
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
- Jeigu norite, atvėsusius keksiukus apliekite glaistu - jį paruošite cukraus pudrą gerai išmaišę su pora šaukštų citrinų ar apelsinų sulčių.