Virti baklažanai visai šeimai

Ingredientai: Baklažanai - 4 vienetai, Sojos padažas - 0.25 stiklinės, Juodas actas - 1 valgomasis šaukštas, Čili aliejus - 2 arbatiniai šaukšteliai, Česnakai - 2 skiltelės, Sezamų aliejus - 3 arbatiniai šaukšteliai, Druska - 1 arbatinis šaukštelis, Cukrus.

Perpjaukite baklažanus per pusę ir sudėkite į garintuvą be lėkštės, virkite 15-20 minučių (tačiau galima virti ir paprastai) Susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su sojų padažu, actu, čili aliejumi, sezamų aliejumi, druska ir cukrumi. Valgydami pjaustykite baklažanus gabaliukais ir pasimirkykite juos padaže (pastarasis gana aštrus).

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.