Virti sausainiai

Ingredientai: Miltai - 500 gramai, Cukrus - 2 valgomieji šaukštai, Aliejus - 1 valgomasis šaukštas, Kiaušiniai - 3 vienetai, Grietinė - 3 valgomieji šaukštai.

Visus nurodytus produktus sumaišykite, berdami tiek miltų, kad tešla būtų ganėtinai kieta. Tešlą minkyti reikėtų apie valandą laiko, stipriai daužant voleliu. Tuomet ją uždenkite plėvele ir dėkite į šaldytuvą dar valandai. Kai tešla atšals, plonai ją iškočiokite ir supjaustykite kvadračiukais ar pageidaujamomis formelėmis. Įkaitinkite aliejų ir sumeskite į jį tešlos gabaliukus. Kai sausainiai paruduos, išimkite juos, nusausainkite ir pabarstykite cukraus pudra.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!