Vištiena su bulvėmis Viduržemio jūros stiliumi

Vištiena su bulvėmis, pomidorais, alyvuogėmis Magrig | Shutterstock.com

Pigus, tačiau skoniu ir kvapnumu tikrai nustebinsiantis patiekalas, kurį paruošite itin greitai - tereikia viską sudėti į vieną skardą ar kepimo indą ir valandėlei „pamiršti“ orkaitėje.

3-4 porcijoms Jums reikės:

  • ~ 1 kg vištienos gabaliukų su kaulu (tinka ketvirčiai, blauzdelės, šlaunelės, sparneliai);
  • 8-10 bulvių;
  • 8-10 vyšninių pomidorai;
  • 100 g alyvuogių;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 1 šakelės rozmarino (arba kitų prieskoninių žolelių);
  • pagal skonį druskos, pipirų, saldžiosios paprikos miltelių ar kitų mėgstamų, vištienai tinkančių prieskonių;
  • šlakelio aliejaus.

Gaminimas:

  1. Vištieną ištrinkite druska, pipirais, paprika. Palikite pasimarinuoti 20-30 min.
  2. Bulves nuskuskite ir supjaustykite stambiomis skiltelėmis. Jeigu bulvės smulkios, pakaks perpjauti pusiau.
  3. Į kepimo indą ar skardą dėkite bulves, pagardinkite druska, pipirais, apšlakstykite aliejumi, permaišykite.
  4. Ant bulvių išdėliokite vištieną, nepjaustytus pomidoriukus (galite dėti ir didelius pomidorus, juos perpjaukite pusiau ar į keturias dalis), alyvuoges, česnako skilteles (jų nereikia lupti), į kelias dalis perlaužtą rozmarino šakelę.
  5. Kepkite iki 220°C įkaitintoje orkaitėje ~ 40 min. Kepimo pabaigoje galima 5 min. įjungti grilio režimą, kad vištiena labiau apskrustų.

Susiję straipsniai

Vištienos kotletai su varške ir sūriu

Labai skanūs, neriebūs ir tikrai greitai paruošiami kotletai.

Vištienos blauzdelės su grybais ir bulvių koše tešloje

Nebrangus, sotus, tačiau tikrai orginalus ir šventiškai atrodantis patiekalas.

Vištienos kotletukai su sūriu, žalumynais ir pomidorais

Labai skanūs, kvapnūs ir tikrai nesausi kotletukai, kuriuos pagaminti tikrai nesudėtinga.