Vištiena su bulvėmis Viduržemio jūros stiliumi

Pigus, tačiau skoniu ir kvapnumu tikrai nustebinsiantis patiekalas, kurį paruošite itin greitai - tereikia viską sudėti į vieną skardą ar kepimo indą ir valandėlei „pamiršti“ orkaitėje.
3-4 porcijoms Jums reikės:
- ~ 1 kg vištienos gabaliukų su kaulu (tinka ketvirčiai, blauzdelės, šlaunelės, sparneliai);
- 8-10 bulvių;
- 8-10 vyšninių pomidorai;
- 100 g alyvuogių;
- 4 skiltelių česnako;
- 1 šakelės rozmarino (arba kitų prieskoninių žolelių);
- pagal skonį druskos, pipirų, saldžiosios paprikos miltelių ar kitų mėgstamų, vištienai tinkančių prieskonių;
- šlakelio aliejaus.
Gaminimas:
- Vištieną ištrinkite druska, pipirais, paprika. Palikite pasimarinuoti 20-30 min.
- Bulves nuskuskite ir supjaustykite stambiomis skiltelėmis. Jeigu bulvės smulkios, pakaks perpjauti pusiau.
- Į kepimo indą ar skardą dėkite bulves, pagardinkite druska, pipirais, apšlakstykite aliejumi, permaišykite.
- Ant bulvių išdėliokite vištieną, nepjaustytus pomidoriukus (galite dėti ir didelius pomidorus, juos perpjaukite pusiau ar į keturias dalis), alyvuoges, česnako skilteles (jų nereikia lupti), į kelias dalis perlaužtą rozmarino šakelę.
- Kepkite iki 220°C įkaitintoje orkaitėje ~ 40 min. Kepimo pabaigoje galima 5 min. įjungti grilio režimą, kad vištiena labiau apskrustų.