Ypatingas bulvių apkepas

Ingredientai: Pomidorai - 4 vienetai, Bulvės - 1 kilogramas, Kumpis - 250 gramai, Varškės sūris - 250 gramai, Svogūnai - 1 galva, Sultinys - 1 stiklinė, Sviestas - 1 valgomasis šaukštas, Druska - 1 žiupsnelis, Bazilikai - 0.25 arbatinio šaukštelio, Juodiej.

Pomidorus nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Svogūną susmulkinkite, kumpį supjaustykite plonomis juostelėmis. Sūrį sutarkuokite. Nuskustas ir nuplautas bulves supjaustykite griežinėliais, sudėkite ant sietelio, perpilkite verdančiu vandeniu, nusunkite. Atsparų karščiui indą ištepkite sviestu. Sluoksniuokite bulves, kumpį, pomidorų griežinėlius, sūrį, smulkiai sukapotą svogūną. Sultinį išmaišykite su druska, pipirais, baziliku. Užpilkite bulves, pridenkite folija. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 35 min. Po to nuimti foliją ir bulves kepinti dar apie 15-20 min. Patiekite su žalių daržovių salotomis arba kaip priedą veršienos kepsniams.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.