Krafinai - kruasanų keksiukai

Ingredientai: Sausos mielės - 7 gramai, Šiltas vanduo - 30 mililitrų, Kiaušinis - 1 vienetas, Pienas - 150 mililitrų, Cukrus - 40 gramų, Druska - 1 žiupsnelis, Aliejus - 20 mililitrų, Miltai - 400 gramų, Lydytas sviestas - 100 gramų, Cukraus pudra (apibar.

Mieles sumaišykite su šiltu vandeniu (jokiu būdu ne karštu, nes mielės nebeveiks). Palikite pastovėti iki kol suputos, pradės sklisti mielių kvapas. Kiaušinį išplakite su pienu, cukrumi, druska, aliejumi, supilkite mieles. Maišant įsijokite miltus iki kol tešla bus minkoma. Tešlą reikia labai gerai išminkyti, minkyti bent 10 min. Suminkytą tešlą aptepkite aliejumi, dėkite į aliejumi pateptą indą, pridenkite ir palikite šiltai kilti apie valandą. Tešlą padalinkite į 6 dalis, ant miltuoto stalo iškočiokite pailgus stačiakampius (maždaug 18 x 55 cm). Patepkite lydytu sviestu, susukite. Paspauskite, kad vyniotiniai būtų plokštesni. Juos perpjaukite pusiau. Gausis 12 keksiukų ruošinių. Kiekvieną keksiuko ruošinį vėl susukite į sraigę, sudėkite į sviestu pateptas ir vos vos miltais pabarstytas formeles. Vėl pridenkite ir palikite šiltai kilti dar valandą. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Iškeptus ir atvėsusius keksiukus pabarstykite cukraus pudra, galite konditeriniu švirkštu pripildyti kremu ar uogiene. Šie keksiukai sužavėjo jau daugelį - trapūs, kvapnūs ir labai skanūs!

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.