Kuo naudingos skirtingų spalvų daržovės?
Ruduo - daržovių ir vaisių metas. Džiaugdamiesi derliumi paskaitykime, kokios daržovės naudingiausios mūsų mažyliams.
Raudonos daržovės
Vaikai mieliau renkasi vaisius, nes jie saldesni, o skonio receptoriai, kurie dar formuojasi, saldumą jau puikiai atpažįsta. Pabandykite vaikui pasiūlyti natūraliai saldžių daržovių - raudonųjų paprikų ar pomidorų (kurie laikomi vaisiais, bet...). Pomidorai ir paprikos yra puikūs vitamino C šaltiniai, pridėkite jų į tyreles ar trintas sriubas.
Oranžinės daržovės
Morkose, saldžiosiose bulvėse ir moliūguose daug vitamino A. Šias daržoves lygiomis dalimis išvirkite garuose, sutrinkite ir įmaišykite truputį medaus bei cinamono - toks pasirinkimas sveikas ir naudingas, o vaikui turėtų būti skanus.
Geltonos daržovės
Įprastai vaikai mielai valgo kukurūzus, juose daug kalio, kalcio, fosforo ir geležies, vitaminų A ir C. Galite kukurūzų tiesiog įberti į indelį ir pasiūlyti vaikui šitaip valgyti - naudinga ne tik sveikatai, bet ir pirštukų lavinimui.
Saldžiąsias geltonas paprikas ar geltonąsias cukinijas galite drąsiai dėti į trintas sriubas ir tyres.
Žalios daržovės
Visi žinoma, kad brokoliai ir briuselio kopūstai naudingi, tačiau jų skonis ne tik labai specifinis, bet ir gan intensyvus net ir suaugusiems.
Žalieji žirneliai savo nauda tikrai nenusileidžia nei briuselio kopūstams, nei brokoliams, o juos vaikai valgo tikrai mieliau.
Nepamirškite špinatų, kurie yra vienas geriausių geležies ir vitamino C šaltinių!