Menkės sriuba

Ingredientai: Menkė - 700 gramai, Bulvės - 500 gramai, Pienas - 350 mililitrai, Salierai - 100 gramai, Žalumynai - 100 gramai, Alyvuogių aliejus - 40 mililitrai, Svogūnai - 2 vienetai, Paprika - 1 vienetas, Malti juodieji pipirai - 0 gramai.

Žuvį nuplaukite, užpilkite vandeniu, užvirinkite ir virkite apie 40 minučių, vis pagraibydami putas. Sudėkite į sultinį supjaustytus salierus, 10 minučių pavirkite. Perkoškite skystį. Išimkite ašakas, žuvį sudėkite į sriubą. Apkepkite aliejuje juostelėmis supjaustytas paprikas ir smulkintus svogūnus. Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais, pavirkite sultinyje 15 minučių, tada sudėkite svogūnus ir papriką, supilkite karštą pieną, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, pavirkite dar 10 minučių. Pabarstykite smulkintais žalumynais ir patiekite.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.