Prancūziškas pyragas „Far Breton“ su džiovintomis slyvomis

Prancūziškas pyragas „Far Breton“ su džiovintomis slyvomis Jerome.Romme | Shutterstock.com

Tradicinis prancūziškas pyragas - pudingas „Far Breton“ yra labai minkštas, tirpstantis burnoje, o slyvos jam suteikia malonaus ir gan ryškaus skonio. Pyragas labai greitai ir lengvai paruošiamas, tačiau skoniu prilygsta ir prabangiam tortui. Truputį atvėsusį pyragą galima apiberti cukraus pudra, patiekti su ledais.

Jums reikės:

  • 150 g džiovintų slyvų (jas galima išmirkyti juodoje arbatoje arba rome);
  • 500 ml riebaus pieno;
  • 3 kiaušinių;
  • 100 g miltų;
  • 100 g cukraus;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • sviesto formai patepti.

Gaminimas:

  1. Slyvas 30 min. pamirkykite šiltame vandenyje, šiltoje arbatoje arba pašildytame rome, kad suminkštėtų. Vėliau nuspauskite skysčio perteklių ir palikite ant popierinio rankšluosčio, kad nudžiūtų.
  2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos iki kol masė taps puri.
  3. Palaipsniui įmaišykite miltus ir kaskart gerai perplakite, kad neliktų gumulėlių.
  4. Supilkite pieną ir plakite, kol tešla taps vienalytė – ji turėtū būti panaši į blynų tešlą.
  5. Formą dosniai patepkite sviestu. Ant dugno išdėliokite slyvas ir supilkite tešlą.
  6. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min., iki kol pyragas sutvirtės.
  7. Formą ištraukite iš orkaitės ir palikite pyragą atvėsti formoje.
  8. Pyragas skaniausias atvėsęs, tačiau galima valgyti ir šiltą.

Susiję straipsniai

Trupininis rabarbarų pyragas

Skanutėlis pyragas, kuriame puikiai sudera rabarbarų rūgštelė ir saldūs, traškūs trupiniai. Ypač gardus su ledais.

Skaniausias trupininis obuolių pyragas

Trapios tešlos pagrindas, sultingas obuolių įdaras ir traškūs trupiniai ant viršaus... O jei į kompaniją pakviesite kauburėlį vanilinių ledų...

Trupininis pyragas su varške ir obuoliais

Traškus trupinių sluoksnis, burnoje tirpstanti varškė ir gaivumo suteikiantys obuoliai - puikus skonių derinys!