Piemenų pyragas

Ingredientai: Vištienos krūtinėlės - 400 gramai, Paprika - 1 vienetas, Morkos - 2 vienetai, Pomidoras - 1 vienetas, Svogūnas - 1 vienetas, Bulvės - 5 vienetai, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Pienas - 2 valgomieji šaukštai, Sviestas - 1 valgomasis šaukštas.

Svogūną supjaustykite kubeliais, apkepinkite svieste, verskite kubeliais pjaustytą vištieną (ją galima pakeisti ir mėsos faršu, kumpeliu, dešra ar bet kokiais mėsiškais likučiais, kurių turite), apkepinkite. Papriką, pomidorą supjaustykire stambokais kubeliais, morkas pjaustkykite šiek tiek smulkiau. Kepimo indą minimaliai patepkite riebalais. Dėkite vištieną, tada berkite permaišytas daržoves, o ant viršaus užkraukite bulvių košę. Kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje, apie 30-40 min., iki kol bulvių košė dailiai apskrus. Galima valgyti su grietine.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.