Sviestas su česnaku ir žolelėmis

Ieškote per porą minučių paruošiamo, bet šeimai ir svečiams tikrai labai patiksiančio užkandžio recepto? Paruoškite sviesto su česnaku bei žolelėmis ir patiekite jį su skania duona. Labai paprasta, bet tikras skanumėlis!
Šį sviestą taip pat galima patiekti kaip priedą prie kepsnių, žuvies ir pan.
Jums reikės:
- 100-150 g minkšto, kambario temperatūros sviesto;
- 1-2 skiltelių česnako;
- pundelio įvairių žolelių: krapų, petražolių, laiškinio česnako, baziliko ir kt.;
- pagal skonį druskos, pipirų.
Patarimas: sviestas bus dar įdomesnio ir gaivesnio skonio, jeigu įmaišysite truputį nutarkuotos citrinos žievelės.
Gaminimas:
- Minkštą sviestą išplakite trintuvu ar tiesiog labai gerai sumaišykite su spaustuku perspaustu česnaku, smulkiai sukapotomis žolelėmis.
- Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir, jeigu norite, citrinos žievele.