Trinta žaliųjų žirnelių sriuba

Trinta žaliųjų žirnelių sriuba Dina Photo Stories | Shutterstock.com

Labai lengvai pagaminama ir tikrai skani sriuba, kuri patiks visai šeimai.

Tirštesnė sriubos versija be grietinėlės puikiai tiks kaip naminė tyrelė, primaitinamiems kūdikiams.

Trintai žaliųjų žirnelių sriubai Jums reikės:

  • 1 - 1,5 L vandens;
  • 400 g vištienos filė;
  • 500 g žaliųjų žirnelių (tinka šaldyti);
  • 2 vidutinio dydžio bulvių;
  • 2 vidutinio dydžio morkų;
  • 100 ml grietinėlės (nebūtina);
  • šakelės bazilikų arba mėtų (nebūtina);
  • žiupsnelio druskos, pipirų.

Gaminimas:

  1. Vištienos filė supjaustykite gabaliukais, dėkite į puodą su maždaug 1 - 1,5 litro vandens, pasūdykite ir virkite apie valandą. Kartas nuo karto nugraibykite putas.
  2. Bulves ir morkas nuskuskite, smulkiai supjaustykite ir dėkite į puodą. Taip pat sudėkite žirnelius.
  3. Viską virkite dar apie 30 min. iki kol suminkštės daržovės.
  4. Galiausiai sriubą pagal skonį pagardinkite druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir pertrinkite maisto smulkintuvu. Jeigu sriuba jūsų skoniui per tiršta, įpilkite truputį vandens, išmaišykite ir sriubą dar kartą užvirkite.
  5. Pagardinkite sriubą grietinėle.
  6. Sriubą tinka patiekti su šviesiais skrebučiais, skrudinta šonine.

Susiję straipsniai

Kiaulienos plovas su morkomis

Tradicinis plovas gaminamas kazane ir su aviena, tačiau plovas su kiauliena, troškintas puode taip pat pavyksta puikus: kvapnus, sotus, skanus!

Pats tikriausias, tradicinis „Napoleonas“ (receptas)

„Napoleonas“ - daugelio mėgstamas, o neretai net ir desertų karaliumi vadinamas tortas.

Citrininis varškės keksas su šilauogėmis

Burnoje tirpstantis keksas su saldžiomis uogomis ir lengva citrinos rūgštele - labai skanus, kvapnus ir puikiai subalansuoto skonio!