Trinta žaliųjų žirnelių sriuba
Dina Photo Stories | Shutterstock.com
Labai lengvai pagaminama ir tikrai skani sriuba, kuri patiks visai šeimai.
Tirštesnė sriubos versija be grietinėlės puikiai tiks kaip naminė tyrelė, primaitinamiems kūdikiams.
Trintai žaliųjų žirnelių sriubai Jums reikės:
- 1 - 1,5 L vandens;
- 400 g vištienos filė;
- 500 g žaliųjų žirnelių (tinka šaldyti);
- 2 vidutinio dydžio bulvių;
- 2 vidutinio dydžio morkų;
- 100 ml grietinėlės (nebūtina);
- šakelės bazilikų arba mėtų (nebūtina);
- žiupsnelio druskos, pipirų.
Gaminimas:
- Vištienos filė supjaustykite gabaliukais, dėkite į puodą su maždaug 1 - 1,5 litro vandens, pasūdykite ir virkite apie valandą. Kartas nuo karto nugraibykite putas.
- Bulves ir morkas nuskuskite, smulkiai supjaustykite ir dėkite į puodą. Taip pat sudėkite žirnelius.
- Viską virkite dar apie 30 min. iki kol suminkštės daržovės.
- Galiausiai sriubą pagal skonį pagardinkite druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir pertrinkite maisto smulkintuvu. Jeigu sriuba jūsų skoniui per tiršta, įpilkite truputį vandens, išmaišykite ir sriubą dar kartą užvirkite.
- Pagardinkite sriubą grietinėle.
- Sriubą tinka patiekti su šviesiais skrebučiais, skrudinta šonine.